Δημοσίευμα

«Μέρες Αλεξάνδρειας» - Με τη δύναμη του κλασικού ξανά στα βιβλιοπωλεία - newsbomb.gr

Οι «Μέρες Αλεξάνδρειας» στο Newsbomb - newsbomb.gr
«Μέρες Αλεξάνδρειας» - Με τη δύναμη του κλασικού ξανά στα βιβλιοπωλεία - newsbomb.gr

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη «Μέρες Αλεξάνδρειας» κλείνει σχεδόν μια εικοσαετία στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Μια μυθιστορηματική εποποιία της Αλεξάνδρειας του κοσμοπολιτισμού που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007 και γνώρισε έκτοτε αναρίθμητες ανατυπώσεις και διεθνείς εκδόσεις επέστρεψε στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μυθιστόρημα-σταθμός της νεοελληνικής λογοτεχνίας θεωρείται σήμερα έργο-ορόσημο για τη γενιά των Ελλήνων συγγραφέων του 21ου αιώνα. Ένας μεγάλος κόσμος με μια ιστορία 50 χρόνων και ένα πολυπρόσωπο θίασο χαρακτήρων το μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη αποτελεί πανόραμα μιας εποχής που χάθηκε για πάντα στη δίνη δύο παγκοσμίων πολέμων.

Κουβαλώντας το δικό τους μύθο οι «Μέρες Αλεξάνδρειας» έχουν να επιδείξουν διεθνή βραβεία, εντυπωσιακές πωλήσεις σε Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία αλλά κυρίως την διαρκή αφοσίωση του αναγνωστικού κοινού. Η παρούσα έκδοση εμπλουτίζεται με κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή τύπο που δείχνουν λίγο-πολύ την πορεία του βιβλίου μέσα στο χρόνο. Η είδηση όμως βρίσκεται στο υστερόγραφο που αποτελεί στην ουσία την αρχή του πρώτου κεφαλαίου από την συνέχεια της ιστορίας.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προαναγγέλλουν έτσι την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου sequel στα τέλη του χρόνου με τίτλο «Πάντα η Αλεξάνδρεια». Εν αναμονή του νέου βιβλίου οι «Μέρες Αλεξάνδρειας» συνεχίζουν το ταξίδι τους στην καρδιά των Ελλήνων αναγνωστών.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/politismos/story/1559224/meres-aleksandreias-me-ti-dynami-tou-klasikoy-ksana-sta-vivliopoleia

«Μέρες Αλεξάνδρειας» - Με τη δύναμη του κλασικού ξανά στα βιβλιοπωλεία - newsbomb.gr

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...

Ο Δημήτρης Στεφανάκης υποψήφιος για το γαλλικό βραβείο Mare Nostrum

Πληροφορίες