Δημοσίευμα

Στα δίχτυα της ασημαντότητας - Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ του ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Γράφει ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ του ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
Στα δίχτυα της ασημαντότητας - Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ του ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αν έχει δίκιο ο Καστοριάδης και ζούμε όντως την άνοδο της ασημαντότητας, αυτή η ασημαντότητα δεν μπορεί παρά να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

Βλέπεις ανθρώπους να περιφέρουν με καμάρι την αμορφωσιά και την κοινοτοπία τους. Τα «παρατράγουδα» της ανθρώπινης ανοησίας γίνονται μόδα σε φτηνές τηλεοπτικές εκπομπές, ο λαϊκός πολιτισμός εξαφανίζεται πίσω από την πρόσοψη της βαρβαρότητας και του χουλιγκανισμού, στην λογοτεχνία γράφονται «βιβλία-μαργαρίτες» που απευθύνονται στην ανάγκη ορισμένων γυναικών να αυνανιστούν πνευματικά… Όλα όσα κοροϊδεύαμε πριν από τριάντα χρόνια τώρα προβάλλουν ως εκδοχές μιας πολύχρωμης μόδας που σοκάρει: Οι βασιλικοί γάμοι, οι κοσμικές περιπέτειες ψευτο-επωνύμων, οι στρατόκαυλοι ηγέτες, κι οι παρατρεχάμενοί τους, μικροί και μεγάλοι Γκαίμπελς. Ποιος θα μας σώσει από την ασημαντότητα τώρα που χάθηκε το μέτρο κι ο καθένας σαχλαμαρίζει κατά βούληση; Ζούμε όντως την άνοδο της ασημαντότητας!
Γράφει ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ / ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - fosonline.gr

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/politismos/article/10279/sta-dixtya-tis-asimantotitas

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...