Δημοσίευμα

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου - 2η διάλεξη του Δημήτρη Στεφανάκη για τον ελληνικό πολιτισμό στο Μπουένος Άιρες

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 στις 6:00 μ.μ. στην Πρεσβευτική κατοικία της Ελλάδας, στο Παλέρμο Τσίκο. Διάλεξη για την ελληνική λογοτεχνία και φιλοσοφία – Εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες.
Τετάρτη 18 Οκτωβρίου - 2η διάλεξη του Δημήτρη Στεφανάκη για τον ελληνικό πολιτισμό στο Μπουένος Άιρες

«Την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, στην Πρεσβευτική κατοικία της Ελλάδας, στο Παλέρμο Τσίκο, θα κάνουμε μια αναδρομή στο ελληνικό πνεύμα από τον Όμηρο ως τον Καβάφη. Την περασμένη Τετάρτη φέραμε την ελληνική ματιά στο έργο του Σάμπατο στο Αργεντίνικο κοινό και στη διανόηση της Αργεντινής. Τώρα απευθυνόμαστε στην ομογένεια αλλά και στους φιλέλληνες θυμίζοντας τη μεγάλη Ελλάδα του πνεύματος.»
Δημήτρης Στεφανάκης

Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αργεντινή που αγκάλιασε το κοινό του Μπουένος Άιρες.

Δυναμική η πρωτοβουλία της ελληνικής διπλωματικής αποστολής μας στην Αργεντινή, δείγμα υψηλής πολιτιστικής διπλωματίας. Η πρέσβης κυρία Ελισάβετ Φωτιάδου και τα άλλα μέλη της ελληνικής πρεσβείας απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι συνθέτουν μια εξαιρετική ομάδα που προάγει την Ελλάδα σε μια από τις πιο κομβικές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η μεγάλη επιτυχία της διάλεξης του Δημήτρη Στεφανάκη για το «Τούνελ» του Σάμπατο που έλαβε χώρα στο Μουσείο του Βιβλίου, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργεντινής αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς ο γνωστός συγγραφέας θα μιλήσει για την ελληνική λογοτεχνία και τον πολιτισμό σε μια εκδήλωση στον κήπο της Πρεσβευτικής Κατοικίας στο Μπουένος Άιρες, που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου από την ομογένεια αλλά και τους φιλέλληνες της πόλης.

Η εκδήλωση αυτή θα έχει τον τίτλο: «Από τον Όμηρο στον Καβάφη». Τον συγγραφέα θα πλαισιώσουν φοιτητές της Ελεύθερης Έδρας Ελληνικών, Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, μαθητές του σχολείου «Αθηναγόρας», μέλη του Ελληνικού Πολιτιστικού Ιδρύματος και της Πολιτιστικής Εταιρίας «Νόστος» που θα διαβάσουν αποσπάσματα επιλεγμένα από τον Δημήτρη Στεφανάκη.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, 2023, στις 18:00 - «Από τον Όμηρο στον Καβάφη»

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/politismos/article/270100/o-dimitris-stefanakis-sto-mpoyenos-aires-meros-2on

Ακολουθεί η δημοσίευση στο literature.gr

«Από τον Καβάφη στον Όμηρο»
Η διάλεξη του Δημήτρη Στεφανάκη για τον Ερνέστο Σάμπατο στο Μουσείο του Βιβλίου, στην Εθνική βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες, την περασμένη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, είχε θερμότατη υποδοχή από το κοινό της αργεντίνικης πρωτεύουσας. 

Η Ελληνική Πρεσβεία και πρωτίστως η πρέσβης κυρία Ελισάβετ Φωτιάδου σε μια κίνηση υψηλής πολιτιστικής διπλωματίας διοργάνωσε με τη συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αργεντινής ένα λογοτεχνικό απόγευμα αφιερωμένο στον δημιουργό του «Τούνελ». Τον Έλληνα συγγραφέα πλαισίωσε η  Μαρία Ρόσα Λόχο, η οποία έδωσε το πανόραμα του έργου του Σάμπατο. Ο Δημήτρης Στεφανάκης επικεντρώθηκε στο «Τούνελ», στην αφηγηματική και φιλοσοφική διάσταση του Αργεντινού συγγραφέα και ερμήνευσε τα πολλαπλά πρόσωπα ενός μύθου της λογοτεχνίας. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο διευθυντής πολιτιστικών δράσεων της Βιβλιοθήκης κύριος Γκιγιέρμε Νταβίντ. Τον Δημήτρη Στεφανάκη και τη Μαρία Ρόσα Λόχο παρουσίασε η Ελληνίδα πρέσβης, ενώ την ευθύνη της διερμηνείας είχε ο Σπύρος Τυράκης, μέλος της διπλωματικής μας αποστολής στην Αργεντινή.

Στη συνέχεια η Ελληνική Πρεσβεία της Αργεντινής έχει προγραμματίσει αφιέρωμα στην λογοτεχνική Ιστορία της Ελλάδας από τον Όμηρο ως τον Καβάφη με ομιλητή τον Δημήτρη Στεφανάκη. Ο Έλληνας συγγραφέας θα διατρέξει την πορεία της ελληνικής γραμματείας από τα Ομηρικά έπη μέχρι την Καβαφική Ιθάκη. Αποσπάσματα έργων της Ελληνικής γλώσσας από όλες τις περιόδους, επιλεγμένα από τον Δημήτρη Στεφανάκη θα διαβάσουν φοιτητές της Ελεύθερης Έδρας Ελληνικών, Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, μαθητές του σχολείου «Αθηναγόρας», μέλη του Ελληνικού Πολιτιστικού Ιδρύματος και της Πολιτιστικής Εταιρίας «Νόστος».

Η εκδήλωση θα γίνει στην Ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία της Αργεντινής πρωτεύουσας και αναμένεται να την παρακολουθήσουν μέλη της Ομογένειας αλλά και όλοι εκείνοι που αγαπούν την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. 

Μία εικόνα χίλιες λέξεις! Στην Αργεντινή για την Ελλάδα! - Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 - Η 2η διάλεξη του Δημήτρη Στεφανάκη για τον ελληνικό πολιτισμό στο Μπουένος Άιρες.
Στον κήπο της ελληνικής πρεσβευτικής κατοικίας της Αργεντινής

Συγκίνηση να ακούς την Αντιγόνη του Σοφοκλή από τα χείλη ενός νεαρού Αργεντινού….Είμαστε όλοι παιδιά αυτής της Ελλάδας… :


Όλο το βίντεο της εκδήλωσης, με τίτλο «Από τον Όμηρο στον Καβάφη», παρακάτω:

—————

Στην παρακάτω φωτογραφία, από αριστερά: Δημήτρης Στεφανάκης, η κυρία Μαρία Ρόσα Λόχο, η πρέσβης της Ελλάδας κυρία Ελισάβετ Φωτιάδου και ο διερμηνέας της πρεσβείας της Ελλάδας Σπύρος Τυράκης. Εθνική Βιβλιοθήκη Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες, Μουσείο του βιβλίου - 11 Οκτωβρίου 2023

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 - 2η διάλεξη του Δημήτρη Στεφανάκη για τον ελληνικό πολιτισμό στο Μπουένος ΆιρεςΈνα μπουκέτο βιβλία στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία της Αργεντινής - Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 - 2η διάλεξη του Δημήτρη Στεφανάκη για τον ελληνικό πολιτισμό στο Μπουένος ΆιρεςΜία εικόνα χίλιες λέξεις! Στην Αργεντινή για την Ελλάδα! - Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 - 2η διάλεξη του Δημήτρη Στεφανάκη για τον ελληνικό πολιτισμό στο Μπουένος Άιρες - Στον κήπο της ελληνικής πρεσβευτικής κατοικίας της Αργεντινής

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...