Βιβλίο

Στο καφενείο του Αιόλου

Στο καφενείο του Αιόλου
Σελίδες: 200, ΙSBN: 978-618-84706-1-3
Τιμή: 10,00€
2020
Εκδόσεις Ακροβάτης

Τα βιβλία που «γεννιούνται» σε γλώσσα άλλη από την μητρική γλώσσα του συγγραφέα είναι φωτεινές εξαιρέσεις. Το Καφενείο του Αιόλου είναι μια από αυτές. Ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Γαλλία στις εκδόσεις «Henry Dougier» και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Ακροβάτης».

Στο καφενείο του Αιόλου συχνάζουν διάσημοι συγγραφείς του παρελθόντος και αγαπημένοι ήρωες. Ο αφηγητής, καθισμένος στην ίδια πάντα θέση, με ένα φλιτζάνι καφέ και ένα βιβλίο στο χέρι, περιγράφει τα επεισόδια της καθημερινής ζωής στο άχρονο στέκι της λογοτεχνίας. Στο καφενείο του Αιόλου ο συνταγματάρχης Σαμπέρ, ο υπέροχος Γκάτσμπι, οι αδερφές Μπροντέ, ο Ρασκόλνικοφ, η Λολίτα, η Έμμα Μποβαρύ, o Μπέκετ, ο Μπαλζάκ και τόσοι άλλοι ξεπηδούν για λίγο από τις σελίδες των βιβλίων προτού επιστρέψουν στο χάρτινο κόσμο τους.

Έγραψαν για το βιβλίο
«O Δημήτρης Στεφανάκης… λάτρης της παγκόσμιας λογοτεχνίας, φωτίζει με χιούμορ και φαντασία τις διαχρονικές του ανησυχίες. Αποδεικνύεται έτσι ένας εξαίρετος ιχνηλάτης στον οποίο αναπόφευκτα υποκλινόμαστε».
«Le Monde»

Ο Δημήτρης Στεφανάκης σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει επίσης μεταφράσει έργα κλασικής και σύγχρονης λογοτεχνίας. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, ισπανικά, αραβικά και βουλγαρικά. Το 2011 τιμήθηκε με το Διεθνές βραβείο Καβάφη και το Prix méditerranée étranger. Ήταν υποψήφιος για το Prix du livre européen και το Prix balkanika. To 2014 τιμήθηκε με τα διάσημα του Ιππότη γραμμάτων και τεχνών από το Γαλλικό κράτος. Το μυθιστόρημά του Στο καφενείο του Αιόλου κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά μετά την γαλλική του έκδοση (Les ateliers Henry Dougier).

Οι εκδόσεις «Ακροβάτης» αποτελούν το κοινό όραμα ανθρώπων που αγαπούν τη λογοτεχνία αλλά και την τέχνη της τυπογραφίας. Βασικό τους μέλημα είναι η ανάδειξη επιλεγμένων κειμένων σε καλαίσθητες εκδόσεις. Οι εμπνευστές αυτής της προσπάθειας δεν θεωρούν ότι καινοτομούν σε μια χώρα όπου δεν έλειψαν ποτέ οι καλοί εκδότες και οι σημαντικοί συγγραφείς. Φιλοδοξούν ωστόσο να προσθέσουν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα στο εκδοτικό πανόραμα. Οι εκδόσεις «Ακροβάτης» εγκαινιάζουν τη σειρά της Ελληνικής λογοτεχνίας με δύο βιβλία του Δημήτρη Στεφανάκη: Το πρωτόλειο του συγγραφέα, τα Φρούτα εποχής, καθώς και το τελευταίο του μυθιστόρημα Στο καφενείο του Αιόλου, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα.

Κυκλοφορεί από την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Δείτε επίσης...

Στο καφενείο του Αιόλου