Δημοσίευμα

Η λογοτεχνία αλλάζει τη ζωή σου

Για το ArtPress
Η λογοτεχνία αλλάζει τη ζωή σου

Ανοίγεις ένα βιβλίο και νιώθεις τις λέξεις ζωντανές να χοροπηδούν μπροστά στα μάτια σου, αφουγκράζεσαι τις φωνές των ανθρώπων που τις προφέρουν. Τα μάτια σου μαγνητίζονται από τον ιστό της γλώσσας που ξεδιπλώνεται μπροστά σου σε πυκνές αράδες. Μετράς τα διαστήματα που υπαγορεύουν τα σημεία στίξης. Κοντοστέκεσαι  σε κάθε τελεία, προβληματίζεσαι με τα ερωτηματικά, ενθουσιάζεσαι με τα θαυμαστικά,  κλέβεις ανάσες στα κόμματα και συνεχίζεις.  Κι όλο μπαίνεις πιο βαθιά στο μεγάλο κόσμο της μυθοπλασίας, κι όλο χτίζεις στο μυαλό σου σκηνικά με τις περιγραφές και τους διαλόγους, απλώνεις το χέρι να ψηλαφίσεις τους ήρωες που περνούν από μπροστά σου. Σε στοιχειώνουν οι αναγνώσεις σου, γίνεσαι ένα με τα φαντάσματα του μύθου, πιστεύεις στο παραμύθι της αφήγησης, συχνά αντιμεταθέτοντας τους κόσμους της ζωής και της λογοτεχνίας. Με καρδιοχτύπια και χαρές, λύπες και ψευδαισθήσεις γυρίζεις τη μια σελίδα μετά την άλλη και στο τέλος πια δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος, κι έτσι η λογοτεχνία αλλάζει τη ζωή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Δημήτρης Στεφανάκης

Ο Δημήτρης Στεφανάκης είναι συγγραφέας και μεταφραστής. Το τελευταίο του βιβλίο “Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή” θα παρουσιασθεί τον Απρίλιο στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.
Πηγή: http://artpress.sundaybloody.com/?p=5683

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...