Δημοσίευμα

«Μινώταυρος» – η μελωδία της επιτυχίας - newsbomb.gr

Το καινούργιο μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη με τίτλο «Μινώταυρος» βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων έξι χρόνια μετά τις «Ευτυχισμένες οικογένειες» - newsbomb.gr
«Μινώταυρος» – η μελωδία της επιτυχίας - newsbomb.gr

Ο δημιουργός του το χαρακτήρισε ως το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα εγχείρημά του και ο τρόπος που το αγκάλιασε εξαρχής το αναγνωστικό κοινό επιβεβαιώνει τις υψηλές προσδοκίες για μια εκδοτική επιτυχία. Μέσα σε λίγους μήνες έχει διαβαστεί από χιλιάδες αναγνώστες ενώ εμφανίστηκαν ήδη και οι πρώτες θετικές κριτικές.

Η Έφη Φαλίδα έγραψε στα ΝΕΑ :

«Είναι φανερό ότι ο Στεφανάκης αγαπά τη μυθιστορηματική γραφή και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια πολυσέλιδη διήγηση …Μυθιστορήματα όπως ο «Μινώταυρος» συντηρούν το ενδιαφέρον μας για τη λογοτεχνία και για τον ιδεατό της κόσμο».

Ο Δημήτρης Γεωργικόπουλος στο ΒΗΜΑ της Κυριακής:

«Ο Δημήτρης Στεφανάκης είχε αποδειχθεί κάτι περισσότερο από επαρκής στη διαχείριση πολυσέλιδων μυθιστορημάτων με μεγάλο χρονικό ορίζοντα από την εποχή ακόμα που έγραψε τις Μέρες Αλεξάνδρειας. Επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, σε οικείες διηγήσεις, έχοντας ωστόσο ένα επιπρόσθετο προνόμιο, που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμο. Στο νέο του μυθιστόρημα με τίτλο Μινώταυρος που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ο συγγραφέας δείχνει να έχει μια πιο προσωπική σχέση με τους ήρωες και τη ζωή τους».

Ο Διονύσης Μαρίνος στο bookpress.gr

«Τον μελετάω χρόνια τον Δημήτρη Στεφανάκη. Με ενδιαφέρει ο τρόπος που δημιουργεί ολοκληρωμένους κόσμους σε κάθε βιβλίο του. Τον παραδέχομαι που εξακολουθεί να σχεδιάζει μεγάλους λογοτεχνικούς καμβάδες, σε εποχές που οι μεγάλες αφηγήσεις από Έλληνες συγγραφείς ολοένα και μειώνονται».

Η Χαριτίνη Μαλισσόβα στο diastixo.gr

«Κλείνοντας το βιβλίο οι χαρακτήρες του παραμένουν ακόμα μέσα σου, ακούς τη φωνή τους, αιχμαλωτίζεσαι στον κόσμο τους για καιρό και ανασαίνεις το άρωμά τους. Έτσι συνέβαινε ανέκαθεν με τα μυθιστορήματα που δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη, έτσι φαίνεται να συμβαίνει και με τον Μινώταυρο, για τον οποίο πιστεύω πως θα μιλάμε και τα επόμενα χρόνια, ανακαλύπτοντας πως ποτέ δεν βγήκαμε από τον γοητευτικό του λαβύρινθο».

H Τζένη Μανάκη στο literature.gr

«Ο Στεφανάκης χαρίζει στο αναγνωστικό του κοινό ένα κλασικού τύπου μυθιστόρημα, δαμάζοντας τον χρόνο με μια ιδιαίτερη δομή, ένα μυθιστόρημα για κάθε αναγνώστη, κοσμώντας την αφήγησή του άλλοτε με αδρές πινελιές και άλλοτε με τον απαλό χρωστήρα ιμπρεσιονιστή ζωγράφου».

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/bombplus/politismos/story/1455608/minotavros-i-melodia-tis-epityxias

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...