Βιβλίο

Αισθηματική αγωγή

Αισθηματική αγωγή
Συγγραφέας: Γκυστάβ Φλωμπέρ, Μετάφραση: Αριστέα Κομνηνέλλη, Πρόλογος: Σωτήρης Παρασχάς, Υπεύθυνος σειράς: Δημήτρης Στεφανάκης
Τιμή: 18,80€
2021
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Λίγα λόγια για τη σειρά Μεγάλες αφηγήσεις
Στη σειρά Μεγάλες αφηγήσεις εντάσσονται έργα-ορόσημα της παγκόσμιας πεζογραφίας· έργα συγγραφέων που έσπασαν το φράγμα του χρόνου και αξίζει να διαβάζονται από όλους ως μέρους μιας συναρπαστικής επικαιρότητας που μας αφορά.

Ένα από τα σημαντικότερα γαλλικά μυθιστορήματα του 19ου αιώνα μέσα από το οποίο ο Φλωμπέρ προσφέρει με σχολαστική ακρίβεια μια ειρωνική απεικόνιση της πεζής πραγματικότητας κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο κρίσιμες περιόδους της Ευρωπαϊκής ιστορίας.

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 102071405).
Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα, τα περιεχόμενα και το οπισθόφυλλο εδώ.

Περιγραφή βιβλίου
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευγενές» λέει ο Φλωμπέρ, «από τον στοχασμό του κόσμου που μας περιβάλλει.»

Βασισμένο στο νεανικό πάθος του ίδιου του συγγραφέα για μία μεγαλύτερη γυναίκα, η Αισθηματική αγωγή χαρακτηρίστηκε από τον Φλωμπέρ ως «η ηθική ιστορία των αντρών της γενιάς μου». Στο βιβλίο αφηγείται τις ερωτικές περιπέτειες του Frederic Moreau, φοιτητή νομικής, ο οποίος επιστρέφοντας από το Παρίσι στη Νορμανδία ερωτεύεται την Madame Arnoux που είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερή του. Αυτή είναι η αρχή ενός έρωτα που θα διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή. Ο Frederic αποκτά φιλικές σχέσεις με τον σύζυγό της, έναν επιχειρηματία με μεγάλη επιρροή, και καθώς οι πορείες τους διασταυρώνονται ξανά και ξανά στη διάρκεια των χρόνων, η Madame Arnoux παραμένει ο αιώνιος, ανέφικτος έρωτας του Moreau. Συνδυάζοντας την ερωτική ιστορία, την ιστορική αλήθεια και τη σάτιρα, η Αισθηματική αγωγή είναι ένα από τα σημαντικότερα γαλλικά μυθιστορήματα του 19ου αιώνα.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένα έργο προορισμένο να ενισχύσει την πολιτική και κοινωνική επιστήμη της εποχής μας.
Maxime Du Camp, συγγραφέας

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο κλικάροντας στο παρακάτω μπλε link:   Αγοράστε online

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Δείτε επίσης...

Αισθηματική αγωγή