Δημοσίευμα

Αναγνωστικό σχόλιο για το μυθιστόρημα «Στο καφενείο του Αιόλου»

Στο humantrafffic.wordpress.com, για το μυθιστόρημα «Στο καφενείο του Αιόλου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ακροβάτης.
Αναγνωστικό σχόλιο για το μυθιστόρημα «Στο καφενείο του Αιόλου»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ – ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Το «καφενείο του Αιόλου» δεν είναι ένα καφενείο όπως όλα τα άλλα. Γιατί «Στο καφενείο του Αιόλου» οι ήρωες των μυθιστορημάτων έρχονται και φεύγουν χωρίς προειδοποίηση, λες και ξεπηδούν από τις σελίδες των βιβλίων και επιστρέφουν σε αυτές». Είναι ένα στέκι που οι τοίχοι, τα τραπέζια και οι καφέδες έχουν άρωμα λογοτεχνίας, αφού συχνοί θαμώνες είναι κλασικοί συγγραφείς και οι λογοτεχνικοί τους ήρωες.
Ποιους θα συναντήσουμε; Σημειώνουμε: Μπαλζάκ, Προύστ, Σταντάλ, Ντοστογιέφσκι, Μπέκετ, Καμύ, Μέλβιλ, Φιτζέραλντ, Τζόυς, Χώθορν, Γκογκόλ, Πούσκιν, Κάφκα, Καβάφη, Τολστόι, Τσέχωφ, Όργουελ, Χαίσμιθ. Τζέιμς, Χέμινγουει.
Ο Στεφανάκης στο βιβλίο του ενσωματώνει σπουδαίους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας και τους λογοτεχνικούς τους ήρωες και τους δίνει ρόλο πρωταγωνιστή. Κουβέντες και συζητήσεις γύρω από την λογοτεχνία είναι διάσπαρτες στο βιβλίο, ενώ δεν λείπουν και οι διαφωνίες. Οικοδεσπότης είναι ο Αίολος που υποδέχεται την υψηλή λογοτεχνική συντροφιά και με το εύρημα αυτό ο συγγραφέας μας καλεί να ταξιδέψουμε στα μεγάλα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας όπως η Μεταμόρφωση, το Παλτό, ο Μόμπι Ντικ, ο Ξένος, το 1984 και τόσα άλλα.

Το «Στο καφενείο του Αιόλου» είναι ένα βιβλιοφιλικό ευχάριστο ανάγνωσμα, που προτρέπει τον αναγνώστη να αναμετρηθεί η να ξαναβουτήξει στη μαγεία των κλασικών βιβλίων της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Ο Στεφανάκης χωρίς να μακρηγορεί στήνει έξυπνα το σκηνικό όπου γύρω του γνωστοί συγγραφείς και λογοτεχνικοί ήρωες εισέρχονται και εξέρχονται, προκαλώντας αναγνωστική τέρψη.

Εκδόσεις: Ακροβάτης, 2020

ΠΗΓΗ: https://humantrafffic.wordpress.com/2020/09/15/δημήτρης-στεφανάκης-στο-καφενείο-του/

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...