Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο νέος εκδοτικός οίκος ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ... Περισσότερα εδώ...

Δημοσίευμα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο νέος εκδοτικός οίκος «Ακροβάτης» - athensvoice.gr

Από τον Δημήτρη Στεφανάκη, συγγραφέα και ιδρυτή των εκδόσεων «Ακροβάτης», κυκλοφορούν το πρωτόλειο «Φρούτα Εποχής» και το τελευταίο του βιβλίο «Στο καφενείο του Αιόλου». Γράφει η Νικολέττα Σταμάτη στο athensvoice.gr
Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο νέος εκδοτικός οίκος «Ακροβάτης» - athensvoice.gr

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης κυκλοφορεί τα μυθιστορήματα «Φρούτα Εποχής» και «Στο καφενείο του Αιόλου» στον νέο εκδοτικό οίκο του «Ακροβάτης»

Οι εκδόσεις «Ακροβάτης» δημιουργήθηκαν από και για ανθρώπους που αγαπάνε τόσο τη λογοτεχνία, όσο και την τέχνη της τυπογραφίας. Ένας εκ των ιδρυτών του εκδοτικού οίκου είναι ο Δημήτρης Στεφανάκης, ο συγγραφέας που έχει καταφέρει να του απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, καθώς και το Prix méditerranée étranger. Μάλιστα, η σειρά «Ελληνικής Λογοτεχνίας» των εκδόσεων έχει εγκαινιαστεί με δύο από τα 12 έργα που περιλαμβάνει η συγγραφική πορεία του Δημήτρη Στεφανάκη. Συγκεκριμένα με τα μυθιστορήματα «Φρούτα Εποχής» και «Στο καφενείο του Αιόλου».  

Φρούτα εποχής, το πρωτόλειο του Δημήτρη Στεφανάκη
Πρόκειται για το πρωτόλειο του Δημήτρη Στεφανάκη, που αναδημοσιεύεται τώρα 20 χρόνια μετά την εκδοτική του «πρεμιέρα». Το μυθιστόρημα αυτό δεν ξεχωρίζει μόνο, γιατί με αυτό ο συγγραφέας μάς συστήθηκε. Στις σελίδες του βλέπουμε ακριβώς όσα συνοδεύουν την αφηγηματική νιότη. Ένα θράσος, δηλαδή, συνδυασμένο με μία ανεμελιά, που οδηγούν σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τις λέξεις. Στην ουσία, με αυτό το βιβλίο, αισθανόμαστε πως γινόμαστε κι εμείς μέρος του παρθενικού ταξιδιού που έκανε ο Δημήτρης Στεφανάκης στον συγγραφικό κόσμο, το 2000.

Στο καφενείο του Αιόλου, το νεό βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη
«O Δημήτρης Στεφανάκης… λάτρης της παγκόσμιας λογοτεχνίας, φωτίζει με χιούμορ και φαντασία τις διαχρονικές του ανησυχίες. Αποδεικνύεται έτσι ένας εξαίρετος ιχνηλάτης στον οποίο αναπόφευκτα υποκλινόμαστε», έγραψε η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Το τελευταίο μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη είναι από τα λίγα του συγγραφέα που δεν γράφτηκαν εξαρχής στη μητρική του γλώσσα και τώρα μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά. Πρόκειται για ένα έργο που κάθε λάτρης της παγκόσμιας λογοτεχνίας θα αγαπήσει. Ο συνταγματάρχης Σαμπέρ, ο υπέροχος Γκάτσμπι, οι αδερφές Μπροντέ, ο Ρασκόλνικοφ, η Λολίτα, η Έμμα Μποβαρύ, o Μπέκετ, ο Μπαλζάκ και πολλοί ακόμα διάσημοι συγγραφείς και αγαπημένοι ήρωες συχνάζουν στο καφενείο του Αιόλου. Εκεί ο αφηγητής του Δημήτρη Στεφανάκη τους παρακολουθεί, καθισμένος πάντα στην ίδια θέση του μαγαζιού με τον καφέ του και ένα βιβλίο, για να μάς περιγράψει όλα όσα συμβαίνουν μπροστά του, σε αυτό το «άχρονο στέκι της λογοτεχνίας».

Ποιος είναι ο συγγραφέας;
Ο Δημήτρης Στεφανάκης σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει επίσης μεταφράσει έργα κλασικής και σύγχρονης λογοτεχνίας. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, ισπανικά, αραβικά και βουλγαρικά. Το 2011 τιμήθηκε με το Διεθνές βραβείο Καβάφη και το Prix méditerranée étranger. Ήταν υποψήφιος για το Prix du livre européen και το Prix balkanika. To 2014 τιμήθηκε με τα διάσημα του Ιππότη γραμμάτων και τεχνών από το Γαλλικό κράτος. Το μυθιστόρημά του «Στο καφενείο του Αιόλου» κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά μετά την γαλλική του έκδοση (Les ateliers Henry Dougier).

ΠΗΓΗ: https://www.athensvoice.gr/culture/book/632549_o-dimitris-stefanakis-me-dyo-vivlia-toy-ston-akrovati

Πληροφορίες για τις εκδόσεις «Ακροβάτης» και τα δύο μυθιστορήματα τού Δημήτρη Στεφανάκη ΕΔΩ -

Ο συγγραφέας και ιδρυτής των εκδόσεων «Ακροβάτης», Δημήτρης Στεφανάκης. Photo: © Yiannis VelissaridisΔύο βιβλία του Δημήτρη Στεφανάκη στις νέες εκδόσεις «Ακροβάτης»

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 στην εφημερίδα ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Πληροφορίες