Δημοσίευμα

Κυκλοφορούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις εκδόσεις «Ακροβάτης», δύο μυθιστορήματα τού Δημήτρη Στεφανάκη

Επανακυκλοφορεί το πρωτόλειο του συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη, τα «Φρούτα εποχής», καθώς και το τελευταίο του μυθιστόρημα «Στο καφενείο του Αιόλου», που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα μετά την γαλλική του έκδοση (Les ateliers Henry Dougier).
Κυκλοφορούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις εκδόσεις «Ακροβάτης», δύο μυθιστορήματα τού Δημήτρη Στεφανάκη

Δύο μυθιστορήματα του Δημήτρη Στεφανάκη
κυκλοφορούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
από τις εκδόσεις «Ακροβάτης»

Ο Δημήτρης Στεφανάκης επιστρέφει στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου. Το πρωτόλειό του "ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΟΧΗΣ" επανεκδίδεται είκοσι χρόνια μετά την παρθενική του έκδοση. Κυκλοφορεί επίσης για πρώτη φορά στα ελληνικά το μυθιστόρημά του "ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ".
Και τα δύο από τις εκδόσεις «Ακροβάτης».

Φρούτα εποχής του Δημήτρη Στεφανάκη
«Όταν το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι, δεν περιμένεις πια να συμβεί κάτι το εξαιρετικό. Πέρασε ο καιρός –εκεί στα χρόνια του ’60– που το βαπόρι στεκόταν στη μέση του λιμανιού, σαν να μην τολμούσε να πλησιάσει στην αποβάθρα, κι έβλεπες απ’ τη στεριά να ξεκολλάνε οι λέμβοι και να καταφθάνουν σαν κουτσές γριές. Τότε μάλιστα! Είχες την αίσθηση πως όλα μπορούσαν να συμβούν».

Τα Φρούτα Εποχής, το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη, κυκλοφόρησε το 2000 από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα», συστήνοντάς τον στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Γραμμένο με το θράσος και την ανεμελιά της αφηγηματικής νιότης το μυθιστόρημα αυτό είναι ένα παιχνίδι με το φως και τις λέξεις, ένα δροσερό παρθενικό ταξίδι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Οι εκδόσεις «Ακροβάτης» αναδημοσιεύουν το πρωτόλειο του Έλληνα συγγραφέα είκοσι χρόνια μετά.
 
Έγραψαν για το βιβλίο:
«Στα μυθιστορήματα του Στεφανάκη, τα βασικά γνωρίσματα είναι η γλαφυρή αφήγηση, διανθισμένη με ευτράπελους τόνους, οι ρομαντικοί πρωταγωνιστές και οι συχνά κωμικοί κομπάρσοι, τα ειδυλλιακά σκηνικά και οι ευφυείς ατάκες. Δηλαδή, όλα όσα φτιάχνουν ένα τερπνό μυθιστόρημα!»
Μ. Θεοδοσοπούλου, «Ελευθεροτυπία»
 
«Καλογραμμένο κείμενο… αξιόλογη πλοκή… αναπτύσσει προσεκτικά τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών».
Π. Λιάκος, περ. Diva
 
«Με το πρώτο του βιβλίο, καταφέρνει να εμφυτεύσει το δικό του απόθεμα εμπειριών σε μια πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια γραφής… Σε τραβάει στον κόσμο του από την πρώτη στιγμή».
Τ. Ρέτζιος, «Αγγελιοφόρος»
 
Στο καφενείο του Αιόλου του Δημήτρη Στεφανάκη
Τα βιβλία που «γεννιούνται» σε γλώσσα άλλη από την μητρική γλώσσα του συγγραφέα είναι φωτεινές εξαιρέσεις. Το Καφενείο του Αιόλου είναι μια από αυτές. Ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Γαλλία στις εκδόσεις «Henry Dougier» και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Ακροβάτης».

Στο καφενείο του Αιόλου συχνάζουν διάσημοι συγγραφείς του παρελθόντος και αγαπημένοι ήρωες. Ο αφηγητής, καθισμένος στην ίδια πάντα θέση, με ένα φλιτζάνι καφέ και ένα βιβλίο στο χέρι, περιγράφει τα επεισόδια της καθημερινής ζωής στο άχρονο στέκι της λογοτεχνίας. Στο καφενείο του Αιόλου ο συνταγματάρχης Σαμπέρ, ο υπέροχος Γκάτσμπι, οι αδερφές Μπροντέ, ο Ρασκόλνικοφ, η Λολίτα, η Έμμα Μποβαρύ, o Μπέκετ, ο Μπαλζάκ και τόσοι άλλοι ξεπηδούν για λίγο από τις σελίδες των βιβλίων προτού επιστρέψουν στο χάρτινο κόσμο τους.

Έγραψαν για το βιβλίο:
«O Δημήτρης Στεφανάκης… λάτρης της παγκόσμιας λογοτεχνίας, φωτίζει με χιούμορ και φαντασία τις διαχρονικές του ανησυχίες. Αποδεικνύεται έτσι ένας εξαίρετος ιχνηλάτης στον οποίο αναπόφευκτα υποκλινόμαστε».
«Le Monde»

Οι εκδόσεις «Ακροβάτης» αποτελούν το κοινό όραμα ανθρώπων που αγαπούν τη λογοτεχνία αλλά και την τέχνη της τυπογραφίας. Βασικό τους μέλημα είναι η ανάδειξη επιλεγμένων κειμένων σε καλαίσθητες εκδόσεις. Οι εμπνευστές αυτής της προσπάθειας δεν θεωρούν ότι καινοτομούν σε μια χώρα όπου δεν έλειψαν ποτέ οι καλοί εκδότες και οι σημαντικοί συγγραφείς. Φιλοδοξούν ωστόσο να προσθέσουν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα στο εκδοτικό πανόραμα. Οι εκδόσεις «Ακροβάτης» εγκαινιάζουν τη σειρά της Ελληνικής λογοτεχνίας με δύο βιβλία του Δημήτρη Στεφανάκη: Το πρωτόλειο του συγγραφέα, τα Φρούτα εποχής, καθώς και το τελευταίο του μυθιστόρημα Στο καφενείο του Αιόλου, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την Τρίτη 25/02/20 στις 6:00 μ.μ. ο Δημήτρης Στεφανάκης θα βρίσκεται στον Ιανό σε μια συζήτηση με το κοινό με θέμα «Αρχή και τέλος στα μυθιστορήματα», στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Λογοτεχνικά Απογεύματα» στο Café του ΙΑΝΟΥ, Αθήνα - Σταδίου 24.
Πώς αρχίζει και πώς τελειώνει ένα μυθιστόρημα; Ο Δημήτρης Στεφανάκης εξετάζει τις συμβάσεις αρχής και τέλους που μας ορίζουν ως αναγνώστες της μεγάλης αφήγησης.
Επιπλέον θα μοιραστεί τη χαρά του, για την ταυτόχρονη κυκλοφορία των δύο βιβλίων του, «Φρούτα εποχής» και «Στο καφενείο του Αιόλου», από τις Εκδόσεις Ακροβάτης.
Θα σχολιάζει και διαβάζει η Όλγα Νικολαΐδου.
Λογοτεχνικά απογεύματα στον ΙΑΝΟ, Αθήνα - Σταδίου 24
Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:00
Περισσότερες πληροφορίες/Βίντεο, για το λογοτεχνικό απόγευμα, ΕΔΩ

Στο καφενείο του Αιόλου - Κυκλοφορεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις εκδόσεις «Ακροβάτης»Φρούτα εποχής - Κυκλοφορεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις εκδόσεις «Ακροβάτης»Κυκλοφορούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις εκδόσεις «Ακροβάτης»Κυκλοφορούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις εκδόσεις «Ακροβάτης»

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...

Κυκλοφορούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις εκδόσεις «Ακροβάτης»

Πληροφορίες