Δημοσίευμα

Ο απόηχος από την παρουσίαση της Ρόδου στο Rodos@larm & σχετικό βίντεο

Προσέλκυσαν το ενδιαφέρον τα βιβλία του Δημήτρη Στεφανάκη
Σάββατο, 16 Φεβρουάριου 2013 02:35



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα η παρουσίαση των βιβλίων του Δημήτρη Στεφανάκη «Μέρες Αλεξάνδρειας» και «Φιλμ Νουάρ» που διοργάνωσε η Λέσχη Ανάγνωσης Ρόδου, το Γαλλικό Σπίτι της Ρόδου και οι εκδόσεις «Ψυχογιός», στο βιβλιοπωλείο «Το δέντρο».

Η εκδήλωση απευθύνθηκε στους φίλους της ανάγνωσης αλλά και σε όλους τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Λογοτεχνίας και Ιστορίας. Για το συγγραφέα μίλησε ο σχολικός σύμβουλος Μανώλης Σοφός και αποσπάσματα διάβασαν οι Διονύσης Αλβανός και Αυγουστίνος Τσιριμώκος.

Η Λέσχη Ανάγνωσης Ρόδου ιδρύθηκε το 2007 ως μια άτυπη ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το διάβασμα και θέλουν να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για τα βιβλία. Η Λέσχη συναντάται μια φορά το μήνα σε κάποιο καφέ της πόλης και συζήτα το βιβλίο που επέλεξαν τα μέλη από κοινού. Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές και σε νέα δυνητικά μέλη ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να δει στο ιστολόγιο της lesxirodou.pblogs.gr

Η επιτυχία του οφείλεται όχι μόνο στη μεγάλη συμμετοχή (140 και πλέον φίλοι του βιβλίου), αλλά και στη θερμή υποδοχή του συγγραφέα από το κοινό της Ρόδου. Είναι γεγονός όμως πως στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε επίσης τόσο ο γόνιμος διάλογος και προβληματισμός που αναπτύχτηκε, όσο και το υψηλό επίπεδο των συντελεστών της εκδήλωσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Ρόδου υπεύθυνος για τον Πολιτισμό κ. Σάββας Διακοσταματίου και η επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας κα Αλίκη Μοσχή-Gauguet.

Στην πρώτη ενότητα παρουσιαστήκαν δυο σχετικά βίντεο όπου δόθηκαν οπτικοποιημένες πληροφορίες για την ατμόσφαιρα και τα πρόσωπα τόσο του βιβλίου «Μέρες Αλεξανδρείας» όσο και του νέου βιβλίου «Φιλμ Νουάρ». Στη συνέχεια η κα. Κατερίνα Τσακμακίδου, συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης Ρόδου, παρουσίασε τους εισηγητές και αναφέρθηκε στο έργο και τους στόχους της λέσχης. Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του Δημήτρη Στεφανάκη από τον Σχολικό Σύμβουλο Δρ. Μανόλη Σοφό ενώ εμβόλιμα διαβάστηκαν αποσπάσματα από τους κ.κ Διονύση Αλβανό και Αυγουστίνο Τσιριμώκο. Ο βραβευμένος συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης μάγεψε το κοινό με τον άμεσο και ειλικρινή του λόγο, από τον οποίο δεν έλειψαν οι αναφορές στην σύγχρονη πραγματικότητα και τα προβλήματα της εποχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στην εποχή του μεσοπόλεμου, τη θέση των ελλήνων της Αλεξάνδρειας και τον ταραχώδη βίο των κεντρικών ηρώων Αντώνη Χάραμη, Ελιάς Χούρι, Υβέτ Σαντόν, Μαρία Πιλάρ και Βασίλη Ζαχάρωφ.
 

Για τα παραπάνω η Λέσχη Ανάγνωσης Ρόδου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλες και όλους όσους συμμετείχαν στην παρουσίαση, ιδιαίτερα την κα Τίνα Υψηλάντη μέλος της Λέσχης και υπεύθυνη διοργάνωσης της εκδήλωσης, τους εισηγητές, καθώς επίσης τους χορηγούς NIKOS & TAKIS FashionHotel, Γραφικές Τέχνες «τυπογραφείο» Ν. Χατζηκαλημέρη, και τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΛΜΟΣ της Ρόδου.


Εκ μέρους της Λέσχης Ανάγνωσης Ρόδου

Με τιμή,
Κατερίνα Τσακμακίδου
Συντονίστρια Λέσχης
ΚΑΒΑΛΑΣ 7 • ΡΟΔΟΣ • 85100• ΗΛ. ΤΑΧ.: lesxi_editor@pathfinder.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6937714185 •
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: lesxirodou.pblogs.gr
 
Φιλμ Νουάρ, Δημήτρης Στεφανάκης

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...