Δημοσίευμα

Ζουργός - Μέρμηγκα: Συνάντηση κορυφής στο Λεξικοπωλείο - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο Ισίδωρος Ζουργός και η Καρολίνα Μέρμηγκα, κορυφαίοι πεζογράφοι της γενιάς τους, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην παρουσίαση ενός βιβλίου. Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
Ζουργός - Μέρμηγκα: Συνάντηση κορυφής στο Λεξικοπωλείο - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο Ισίδωρος Ζουργός και η Καρολίνα Μέρμηγκα, κορυφαίοι πεζογράφοι της γενιάς τους, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην παρουσίαση ενός βιβλίου. «Οι ρετσίνες του βασιλιά» το νέο μυθιστόρημα του Ζουργού, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής, 20 Δεκεμβρίου, στο Λεξικοπωλείο, στο Παγκράτι. Ενθουσιαστήκαμε με τον ανακαινισμένο χώρο που αρμόζει στην καλύτερη librairie της Αθήνας. Η Οντίλ Μπρεγιέ, ψυχή της αγαπημένης βιβλιογωνιάς, έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτή την «συνάντηση κορυφής».

Είναι αλήθεια ότι η παρουσία των δύο λογοτεχνών άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που κατέκλυσε το βιβλιοπωλείο. Ο Ισίδωρος Ζουργός έχει αναπτύξει με τα χρόνια την αρετή του χαρισματικού ομιλητή ενώ η Καρολίνα Μέρμηγκα με την αύρα της προσέθεσε στην ατμόσφαιρα του λογοτεχνικού σουαρέ. Τέτοιες συναντήσεις μόνο καλό κάνουν στη λογοτεχνία.

Ευχόμαστε στον Θεσσαλονικιό συγγραφέα την επιτυχία που αξίζει στο νέο του εγχείρημα, οι διακειμενικές επιρροές του οποίου από τον Ραμπελαί μέχρι τον Σαίξπηρ, έτσι όπως συνδυάζονται με την νεοελληνική πραγματικότητα δημιουργούν ένα άκρως ελκυστικό ανάγνωσμα.
Δημήτρης Στεφανάκης

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/vivlio/article/77543/zoyrgos-mermigka-synantisi-koryfis-sto-lexikopoleio

Περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Στεφανάκη από ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - fosonline.gr

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...

Κυκλοφορούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις εκδόσεις «Ακροβάτης»

Πληροφορίες