Δημοσίευμα

Κυριακή πρωί στη Σητεία - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο φιδογυριστός δρόμος που ακουμπά πάνω στην αναμαλλιασμένη θάλασσα σε οδηγεί στη Σητεία η οποία σε υποδέχεται σαν μεγαλούπολη. Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
Κυριακή πρωί στη Σητεία - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Τα παραλιακά café σφύζουν από κόσμο. Δεν μπορείς να σταθείς από το ασυνάρτητο βουητό της αμέριμνης πελατείας και από τις τσιρίδες κακομαθημένων παιδιών.

Στην άλλη άκρη το αρχαιολογικό μουσείο παντέρημο και ήσυχο ανοίγει φιλόξενα τις πύλες του σε κάθε επισκέπτη. Μέσα του ανακαλύπτεις ένα κόσμο μινωικού μεγαλείου και μια αδιάλειπτη Ιστορία 3.500 χρόνων.

Βλέπεις ευρήματα από τη μινωική πόλη του Παλαικάστρου, από το παλάτι της Ζάκρου, από την αρχαία Λεύκη, από την ελληνιστική πόλη του Τρυππητού και από το ναυάγιο της Ψείρας.

Εκεί θα δεις και θα θαυμάσεις τον «Κούρο του Παλαικάστρου» το χρυσελεφάντινο αγαλματίδιο που φιγουράρει ως «βεντέτα» στον σεπτό χώρο. Σαν βγεις από το χώρο σε λούζει το φως της ζωής αλλά και το φτηνό λούστρο της. Κυριακή πρωί στη Σητεία!
Δημήτρης Στεφανάκης

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/politismos/article/67880/kyriaki-proi-sti-siteia

Περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Στεφανάκη από ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - fosonline.gr

Κυριακή πρωί στη Σητεία - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...

Κυκλοφορούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 από τις εκδόσεις «Ακροβάτης»

Πληροφορίες