Δημοσίευμα

Σίγρι, Σαββατόβραδο, στο Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους. Αλμπέρ Καμύ!

Η Τιμητική Βραδιά για τον Αλμπέρ Καμύ, με διάλεξη του συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη «Αλμπέρ Καμύ, ο άνθρωπος της Μεσογείου», συνέβη το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στις 8:30 μ.μ., στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Σίγρι, Σαββατόβραδο, στο Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους. Αλμπέρ Καμύ!

«Αλμπέρ Καμύ, ο άνθρωπος της Μεσογείου» ήταν ο τίτλος της διάλεξης του διακεκριμένου συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη για τον Αλμπέρ Καμύ, τον κορυφαίο φιλόσοφο και συγγραφέα του 20ου αιώνα (Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1957), ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με την Ελλάδα και ύμνησε, όσο κανείς, το Σίγρι (1959).

Κείμενα του Αλμπέρ Καμύ διάβασε η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου.

Την εκδήλωση παρουσίασε η μουσειολόγος/ιστορικός τέχνης Σοφία Πελοποννησίου – Βασιλάκου, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού από το 2001. Έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό και τη λειτουργία της Οικίας Κατακουζηνού από το 2008 και είναι Υπεύθυνη του Αρχείου της.

Επίσης σε μεγάλη οθόνη προβλήθηκαν σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή και το έργο του μεγάλου φιλοσόφου, καθώς και διάφορα αποφθέγματα από το έργο του. Τέλος ακούστηκε η φωνή του Αλμπέρ Καμύ και συγκεκριμένα ένα ηχητικό απόσπασμα-ντοκουμέντο από την ομιλία του στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ (Στοκχόλμη, 10 Δεκεμβρίου 1957).

Τραγούδια της Μεσογείου ερμήνευσε η Δέσποινα Κριμπά.
Στην κιθάρα ο συνθέτης Γιώργος Αθανασακόπουλος, (ιδρυτής του μουσικού συνόλου Vibrato).

Ο φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης πρόβαλε μια μικρή ταινία για τον Αλμπέρ Καμύ: «(Επρόκειτο για ένα) Μικρό αντίδωρο στον κορυφαίο στοχαστή που τόσο αγάπησε την μικρή πατρίδα μας!».
Τη βραδιά τίμησε και ο γνωστός ηθοποιός, Δημήτρης Αλεξανδρής.

Ρύθμιση ήχου και φωτισμών: Βασίλης Πρινιωτάκης.
Προβολή φωτογραφικού υλικού: Αλέξανδρος Μπουμπουρίδης.
Επιμέλεια κειμένων: Διονύσης Καρατζάς.
Έρευνα και επεξεργασία φωτογραφικού υλικού: Ελίζα Κοκκίνη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση παραγωγής: «Πλοηγός πολιτιστική εταιρεία».
Οργάνωση εκδήλωσης: Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Σιγριανών «Το Σίγρι».


Φωτογραφία: Δημήτρης Ταλιάνης

Κλικάρετε στις παρακάτω μικρογραφίες για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος:

Η Τιμητική Βραδιά για τον Αλμπέρ Καμύ, με διάλεξη του συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη «Αλμπέρ Καμύ, ο άνθρωπος της Μεσογείου», συνέβη το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στις 8:30 μ.μ., στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.Η Τιμητική Βραδιά για τον Αλμπέρ Καμύ, με διάλεξη του συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη «Αλμπέρ Καμύ, ο άνθρωπος της Μεσογείου», συνέβη το Σάββατο 27/07/2019 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. (Φωτο: Δημήτρης Ταλιάνης)Η Τιμητική Βραδιά για τον Αλμπέρ Καμύ, με διάλεξη του συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη «Αλμπέρ Καμύ, ο άνθρωπος της Μεσογείου», συνέβη το Σάββατο 27/07/2019 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. (Φωτο: Δημήτρης Ταλιάνης)Η Τιμητική Βραδιά για τον Αλμπέρ Καμύ, με διάλεξη του συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη «Αλμπέρ Καμύ, ο άνθρωπος της Μεσογείου», συνέβη το Σάββατο 27/07/2019 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. (Φωτο: Δημήτρης Ταλιάνης)Η Τιμητική Βραδιά για τον Αλμπέρ Καμύ, με διάλεξη του συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη «Αλμπέρ Καμύ, ο άνθρωπος της Μεσογείου», συνέβη το Σάββατο 27/07/2019 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. (Φωτο: Δημήτρης Ταλιάνης)

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...