Δημοσίευμα

Σοράγια-Γκρέις Κέλλυ: Αντίστροφη πορεία στον θάνατο - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Η μνήμη της ομορφιάς τους φέρνει στη σκέψη των κοινών θνητών τον στίχο του Μποντλέρ: «Είμαι όμορφη, ω θνητοί!». Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
Σοράγια-Γκρέις Κέλλυ: Αντίστροφη πορεία στον θάνατο - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Μελαχρινή ομορφιά η πρώτη, βγαλμένη από τα εξωτικά τραγούδια του Τσιτσάνη. Ολόξανθη γοητεία η δεύτερη, ορισμός του Χολιγουντιανού κάλλους. Η Σοράγια έζησε το όνειρο της «θλιμμένης πριγκίπισσας» δίπλα στον κοσμοπολίτη Σάχη της Περσίας και ξύπνησε μες στις αγκάλες της έβδομης τέχνης. Η Γκρέις Κέλλυ «γεννήθηκε» σταρ του σινεμά προτού γίνει ταίρι του πρίγκιπα του Μονακό.

Η Σοράγια έσβησε μες στην θλίψη των εξήντα εννέα της χρόνων, αινιγματική και απόμακρη. Η Γκρέις Κέλλυ έφυγε από τη ζωή «ξαναπαίζοντας» μια σκηνή από το πολύκροτο φιλμ του Χίτσκοκ, «το Κυνήγι του Κλέφτη». Τραγική ειρωνεία: Το μοιραίο αυτοκίνητο εξετράπη στο σημείο που λίγα χρόνια νωρίτερα η Πριγκίπισσα Γκρέις είχε γυρίσει ένα στιγμιότυπο με τονΚάρυ Γκραντ για την Χιτσκοκική ταινία.

Σήμερα, που δεν υπάρχει τίποτε πια από τις δύο γυναίκες στον κόσμο των ζωντανών, η μνήμη της ομορφιάς τους παραμένει ολοζώντανη φέρνοντας στη σκέψη των κοινών θνητών τον στίχο του Μποντλέρ: «Είμαι όμορφη, ω θνητοί!».
Δημήτρης Στεφανάκης

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/cinema/article/53897/soragia-gkreis-kelly-antistrofi-poreia-ston-thanato

Περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Στεφανάκη από ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - fosonline.gr

Σοράγια Εσφαντιάρι-Μπαχτιάρι (Soraya Esfandiary-Bakhtiari / 1932 - 2001)Γκρέις Πατρίσια Κέλι (Grace Patricia Kelly / 1929 - 1982)Σοράγια - Γκρέις Κέλλυ. Η μνήμη της ομορφιάς τους φέρνει στη σκέψη των κοινών θνητών τον στίχο του Μποντλέρ: «Είμαι όμορφη, ω θνητοί!»

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...