Δημοσίευμα

Η Παναγία των Παρισίων της λογοτεχνίας - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Με θέα την καιόμενη οροφή της Νοτρ Νταμ και με την παγκόσμια συγκίνηση στο ζενίθ είναι αναπόφευκτος ο συνειρμός για την σημασία της Παναγίας των Παρισίων ως λογοτεχνικού μνημείου. Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
Η Παναγία των Παρισίων της λογοτεχνίας - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο μητροπολιτικός ναός του Παρισιού με την οξυκόρυφη αρχιτεκτονική του είναι τυλιγμένος στην αχλή ενός μυστηρίου. Στα κωδωνοστάσιά του περιδιαβαίνουν οι σκιές των λογοτεχνικών χαρακτήρων που απαθανάτισε ο Βίκτορ Ουγκό με πρώτο και καλύτερο τον δύσμορφο Κουασιμόδο.

«Η Παναγία των Παρισίων», το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα και ποιητή παρά τις αγεφύρωτες αντιθέσεις και τις αντιμυθιστορηματικές υπερβολές του οικοδόμησε ένα μύθο γύρω από το ιερό περίγραμμα της Νοτρ Νταμ.

Η αθωότητα και η ομορφιά της Εσμεράλδας κατοικεί ακόμα μέσα στο γοτθικό κέλυφος του ναού με τα υπέροχα βιτρό – κι αυτήν καμιά φωτιά, καμιά βεβήλωση δεν θα μπορέσει να την αγγίξει.
Δημήτρης Στεφανάκης

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/vivlio/article/48436/h-panagia-ton-parision-tis-logotexnias

Περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Στεφανάκη από ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - fosonline.gr

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...