Δημοσίευμα

Μέτριοι όλου του κόσμου ενωθείτε! - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Είναι να απορεί κανείς με την αντοχή που επιδεικνύει η μετριότητα σε αυτό τον τόπο, ειδικά τούτη την εποχή. Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
Μέτριοι όλου του κόσμου ενωθείτε! - Ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Έχω κατά νου τον Αλέξανδρο Ραγκαβή, τον πατέρα του Συμβολαιογράφου. Επιφανές μέλος της αστικής τάξης μιας νεότευκτης Ελλάδας, κρατικοδίαιτος μέχρι το κόκαλο, ανήκει σ’ εκείνη την σοδιά λογοτεχνών που δεν έχουν και πολλά πράγματα να πουν στο μέλλον του κόσμου.

Στα μέσα του 19ου αιώνα κάθε λογοτεχνικό του πόνημα χαιρετιζόταν από σύμπασα την αθηναϊκή κριτική, την στιγμή που πεζογράφοι όπως ο Εμμανουήλ Ροΐδης περνούσαν σχεδόν απαρατήρητοι με το γνωστό νεοελληνικό παιχνιδάκι της αποσιώπησης. Βέβαια έχει και η λογοτεχνία τη δικαιοσύνη της. Ο χρόνος όλα τα δικάζει.

Σήμερα βρίσκει κανείς την Πάπισσα Ιωάννα μεταφρασμένη στα βιβλιοπωλεία της Ευρώπης, ενώ ο Συμβολαιογράφος αναπαύεται στα σκονισμένα ράφια της Ιστορίας.

Τον θυμάται μόνο κάπου κάπου η γενιά των μετρίων εν είδει λογοτεχνικού μνημοσύνου κι αυτό είναι όλο...
Δημήτρης Στεφανάκης

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/vivlio/article/47256/metrioi-oloy-toy-kosmoy-enotheite

Περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Στεφανάκη από ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - fosonline.gr

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...