Δημοσίευμα

Ο Βαγγέλης Προβιάς γράφει για τις «Ευτυχισμένες οικογένειες»...

Οι Ευτυχισμένες Οικογένειες του Στεφανάκη περιέχουν την ειρωνία, το οικογενειακό δράμα, το "δεν είναι αυτό που φαίνεται" που υπαινίσσεται ο τίτλος σε εξαιρετικά ισορροπημένη κ λειτουργική δοσολογία. Είναι ένα μυθιστόρημα γρήγορου ρυθμού, όπου αυτά που δεν λέγονται βαραίνουν περισσότερο από τα ειπωμένα. Αναγνωρίζει στον αναγνώστη το δικαίωμα να είναι έξυπνος και αμαρτωλός ο ίδιος, να γνωρίζει πως η ζωή λειτουργεί πολύ έξω από κουτάκια και στερεότυπα, πως το απόλυτο καλό κ το απόλυτο κακό είναι κατασκευές της κακής απεικόνισης της ζωής.
Γρήγορο, ειρωνικό, θυμωμένο αλλά και μεγαλόψυχο με την ελληνική κοινωνία και ιστορία, και με μια πρωταγωνίστρια που είναι αξιαγάπητα αντιπαθητική, το βιβλίο αυτό μου θύμισε τις πιο εμπορικές στιγμές της Αγγλοσαξονικής αφηγηματικής παράδοσης. Δεν μπορείς να το αφήσεις, δε προλαβαίνεις να συνέλθεις από τη μια ανατροπή πριν σε χτυπήσει η επόμενη.
Βαγγέλης Προβιάς

 

Βαγγέλης Προβιάς: «Δεν μπορείς να το αφήσεις, δε προλαβαίνεις να συνέλθεις από τη μια ανατροπή πριν σε χτυπήσει η επόμενη»

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...