Δημοσίευμα

Έρχονται τον Φεβρουάριο οι «Μεγάλες Αφηγήσεις»

Aπό τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Έρχονται τον Φεβρουάριο οι «Μεγάλες Αφηγήσεις»

«ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ; Ένα μυστήριο – ανυπόστατος και παντοδύναμος… Αν όμως δεν υπήρχε κίνηση, θα υπήρχε χρόνος; Θα υπήρχε κίνηση αν δεν υπήρχε χρόνος; Ρώτα, λοιπόν! Είναι ο χρόνος συνάρτηση του χώρου; Ή το αντίθετο; Ή μήπως είναι ταυτόσημα; Ρώτα, ρώτα! Ο χρόνος είναι δραστήριος, έχει υφή λόγου, φέρνει κάτι. Και τι φέρνει; Αλλαγή!» 

Για να ανέβει κανείς το Μαγικό βουνό του Τόμας Μαν, θα πρέπει πια να περάσει μέσα από τις «Μεγάλες Αφηγήσεις»,  που έρχονται τον Φεβρουάριο του 2017 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μαζί με το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μαν κυκλοφορεί και το Γύρνα σπίτι Άγγελέ μου, του Τόμας Γουλφ.

Εγκαινιάζουμε έτσι μια σειρά κλασικής λογοτεχνίας που φιλοδοξεί να καλύψει ορισμένα κενά της Ελληνικής βιβλιαγοράς αλλά κυρίως να οικοδομήσει μια συστηματική σχέση του νεοέλληνα αναγνώστη με ό,τι θεωρείται σημαντικό και αξεπέραστο στην τέχνη της αφήγησης.

Οι «Μεγάλες αφηγήσεις» εμπλουτίζονται το Μάη του 2017 με τον Εραστή της Μαργκερίτ Ντυράς και το Ένα Δωμάτιο με θέα, του Ε.Μ. Φόρστερ και η συνέχεια… το ερχόμενο φθινόπωρο με νέες «Μεγάλες Αφηγήσεις».
Δημήτρης Στεφανάκης

Δείτε τα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο:
Το μαγικό βουνό / Thomas Mann
Γύρνα σπίτι, άγγελέ μου / Thomas Wolfe
Ο εραστής / Marguerit Duras
Ένα δωμάτιο με θέα / E.M. Forster

«ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Υπεύθυνος σειράς: Δημήτρης Στεφανάκης

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...