Δημοσίευμα

Ο Κάφκα και η τέχνη των μεταμορφώσεων.

Ο Κάφκα και η τέχνη των μεταμορφώσεων.

Ο Κάφκα και η τέχνη των μεταμορφώσεων.

Η τέχνη της μεταμόρφωσης στη λογοτεχνία είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η λογοτεχνία. Η αρχαιότητα γνωρίζει τις δικές της μεταμορφώσεις από τότε που η Κίρκη μεταμορφώνει τους συντρόφους του Οδυσσέα σε χοίρους. Οι θεοί μεταμφιέζουν τους θνητούς ή μεταμφιέζονται κι αυτοί με τη σειρά τους σ' ένα πλαίσιο τιμωρίας ή εκδίκησης. Το παιχνίδι των προσωπείων συνεχίζεται σε κάθε εποχή. Η μεταμόρφωση στον Κάφκα, ωστόσο, αποκτά διαφορετικό νόημα, ταυτίζεται με το κακό και με μια πραγματικότητα που αγνοούσαμε. Ξαφνικά πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτεται η αλήθεια με αρκετή δόση γκροτέσκο και τραγωδίας.
Δημήτρης Στεφανάκης

  

Δημήτρης Στεφανάκης: Ο Κάφκα και η τέχνη των μεταμορφώσεων. (Franz Kafka - The Metamorphosis / Illustrated by José Hernández)Δημήτρης Στεφανάκης: Ο Κάφκα και η τέχνη των μεταμορφώσεων. (Franz Kafka - The Metamorphosis / Illustrated by José Hernández)Δημήτρης Στεφανάκης: Ο Κάφκα και η τέχνη των μεταμορφώσεων. (Franz Kafka - The Metamorphosis / Illustrated by José Hernández)Δημήτρης Στεφανάκης: Ο Κάφκα και η τέχνη των μεταμορφώσεων. (Franz Kafka 1883 - 1924)

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...