Δημοσίευμα

Τα βιβλία της ζωής μου: Δημήτρης Στεφανάκης. Συνέντευξη στην Εύη Μαλλιαρού

Ο συγγραφέας που έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη θα ήθελε να ζει συμφιλιωμένος με τη φύση.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας βιβλίο όταν μεγαλώνατε; O «Ξένος» του Αλμπέρ Καμύ. Με το βιβλίο αυτό ανδρώθηκα λογοτεχνικά και θέλησα να μάθω Γαλλικά για να το διαβάσω στο πρωτότυπο.

Ποιο βιβλίο διαβάσατε και ξαναδιαβάσατε; Τον «Μονοδιάστατο Άνθρωπο» του Μαρκούζε. Την πρώτη φορά δεν κατάλαβα πολλά πράγματα. Κάθε επόμενη φορά ανακαλύπτω μέσα στις σελίδες του την εποχή μας με όλα τα τρωτά της.

Σας ώθησε ποτέ βιβλίο να κάνετε κάτι ανόητο; Ναι, υπήρχαν κάποια αναγνώσματα εφηβικά που με απομάκρυναν για λίγο τόσο από το διάβασμα όσο και από την λογοτεχνία την ίδια. Αυτό ήταν νομίζω η μεγαλύτερη ανοησία στη μέχρι τώρα ζωή μου.

Σας ενέπνευσε κάποιο βιβλίο να γίνετε κάτι άλλο εκτός από συγγραφέας; Η «Άννα Καρένινα». Όταν την διάβαζα, σκέφτηκα πολλές φορές ότι θα ήθελα να ζήσω όπως ο Λέβιν συμφιλιωμένος με τη φύση μακριά από το αστικό περιβάλλον και τα βιβλία.

Ποιο βιβλίο εύχεστε να είχατε γράψει; Τους «Αδερφούς Καραμάζοφ»!

ΠΗΓΗ: http://popaganda.gr/ta-vivlia-tis-zois-mou-dimitris-stefanakis/

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...