Δημοσίευμα

Βραβείο στις «Μέρες Αλεξάνδρειας»

Βραβείο στις «Μέρες Αλεξάνδρειας»
 
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΒΑΦΕΙΑ

Βραβείο στις Μέρες Αλεξάνδρειας

Aφιερωμένα στη μνήμη του ιδρυτή τους, Κωστή Μοσκώφ, ολοκληρώθηκαν χθες τα 12α Καβάφεια, που άρχισαν στο Κάιρο και κατέληξαν στην Αλεξάνδρεια, στο Μουσείο Καβάφη και στη νέα Βιβλιοθήκη. Στην Οπερα του Καΐρου απονεμήθηκαν τα Διεθνή Βραβεία Καβάφη, τα οποία έλαβαν, εκ μέρους της ελληνικής επιτροπής, απαρτιζόμενης από τους Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Ελένη Πολίτου-Μαρμαρινού και Κώστα Γεωργουσόπουλο, ο ποιητής Γιώργος Χρονάς και ο πεζογράφος Δημήτρης Στεφανάκης (φωτογραφία). Ο τελευταίος έχει τιμηθεί και με το Prix Mediterranee Etranger για το βιβλίο του «Μέρες Αλεξάνδρειας» (εκδ. Ψυχογιός). Εκ μέρους της αιγυπτιακής επιτροπής απονεμήθηκαν τα Διεθνή Βραβεία Καβάφη στον ποιητή Αμίν Χαντάτ, στη συγγραφέα Αχντάφ Σουέιφ και στον μεταφραστή Μπεσέιρ Ελ Σεμπάι.

Τιμητικοί τίτλοι δόθηκαν και στον καθηγητή Στέφανο Γερουλάνο για την προβολή του καβαφικού έργου, μέσω εκθέσεων, διαλέξεων και εκδόσεων, καθώς και στον ποιητή Ρεφάατ Σαλάμ για την πρόσφατη έκδοση των Απάντων του Αλεξανδρινού ποιητή στα αραβικά. Με την ευκαιρία της αφιέρωσης της φετινής διοργάνωσης στον Κωστή Μοσκώφ, εμπνευσμένο μορφωτικό ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, εκδόθηκε στη μνήμη του ένα βιβλίο με τίτλο «Κωστής Μοσκώφ», με τη χορηγία του Δημόσιου Αιγυπτιακού Οργανισμού Βιβλίου.

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...