Δημοσίευμα

Δ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ: ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Δ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ: ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης από τη μια, απολαυστικός, βαθύς γνώστης της ιστορίας της λογοτεχνίας, στην πιο ώριμη στιγμή του να καταδεικνύει γιατί η γλώσσα του μυθιστορήματος είναι η γαλλική. Από την άλλη, έξι κορυφαίοι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (από αριστερά στις φωτό: Δ. Τσιλινίκος, Ιφ. Δεληγιαννίδη, Τζαφέρης, Ελ. Θυμιοπούλου, Γ. Καυκάς, ) να υποδύονται εν είδει αναλογίου ρόλους των μεγάλων γαλλικών μυθιστορημάτων του Μπαλζάκ, του Λακλό, του Φλωμπέρ, του Προυστ κ.ά.

Φωτό: Γιάννης Κεσσόπουλος

Ήταν μια διάλεξη που ο συγγραφέας ήθελε να κάνει εδώ και χρόνια, όπως είπε, και το Γαλλικό Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης του έδωσε την ευκαιρία. Εξάλλου, όπως ανάφερε από το βήμα της εκδήλωσης ο Γάλλος πρόξενος και διευθυντής του Ινστιτούτου Κριστόφ Λε Ριγκολέρ, ο Στεφανάκης έχει ιδιαίτερη σχέση με τη γαλλική γλώσσα ενώ η Γαλλία είναι «η λογοτεχνική του πατρίδα».

Σήμερα, ο Δ. Στεφανάκης θα συζητήσει με τους αναγνώστες γύρω από το νέο του βιβλίο «Πως η λογοτεχνία σου αλλάζει τη ζωή», στο πατάρι του Ιανού, στις 7 το απόγευμα.

Περισσότερα εδώ - Πηγή: http://www.thinkfree.gr/stefanakis-galliko-institouto-ianos/

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...