Δημοσίευμα

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ: Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΑ ΣΕ ΒΡΕΙ… ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ: Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΑ ΣΕ ΒΡΕΙ… ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ

Πάντα ενδιαφέρουσα αποδεικνύεται η επαφή του διακεκριμένου συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη με το αναγνωστικό του κοινό. Αφορμή για μία ακόμη παρουσία του στην Κατερίνη στάθηκε η παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Πώς η λογοτεχνία σου αλλάζει τη ζωή» στο πολυκατάστημα Public, το απόγευμα της Τρίτης.
Τον συγγραφεά προλόγισε ο συγγραφέας Θεοχάρης Μπικιρόπουλος. «Προσωπικά πιστεύω ότι αποτελεί ευθεία παρέμβαση στα εγχώρια λογοτεχνικά δρώμενα. Αυτό ίσως πικράνει πολλούς, ίσως κάποιοι άλλοι να νοιώσουν δικαιωμένοι «δια στόματος» Δ. Στεφανάκη για όσα τολμά να πει χωρίς περιστροφές…», θα πει ο κ.Μπικιρόπουλος ανοίγοντας την εκδήλωση. 

Πρόκειται ουσιαστικά για την αυστηρή- ομολογουμένως- ματιά του λογοτέχνη απέναντι σε αυτό που ο ίδιος υπηρετεί: τη λογοτεχνία… Ματιά όχι μόνο ως λογοτέχνης αλλά κυρίως ως αναγνώστης. 

Ο Δημήτρης Στεφανάκης ξεκινά μία κουβέντα ή καταθέτει τη δική του άποψη για τη λογοτεχνία με λόγο αποφθεγματικό, κάτι που τον χαρακτηρίζει άλλωστε και με ατάκες που θα μας απασχολήσουν σε αυτό το διαρκή διάλογο για το πού , το πώς και το γιατί των λογοτεχνικών κειμένων. Ένα είναι σίγουρο για τον ίδιο: παρά τη «βιομηχανία» συγγραφέων όπου όλοι μπορούν να γράψουν (και καλώς όπως ισχυρίζεται), ελάχιστα είναι αυτά που πραγματικά θα μείνουν, όσο κι αν οι εκδοτικοί οίκοι και οι βιβλιοπωλες θα προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. 

«Η λογοτεχνία δεν έχει την αγωνία να συγκεντρώσει κόσμο»

«Ο τίτλος ίσως να είναι παραπειστικός. Το βιβλίο έχει και ένα αυτοβιογραφικό στιλ».

«Η λογοτεχνία θα σε βρει την ώρα που πρέπει, δε χρειάζεται να την κυνηγήσεις».

«Δε σας προτρέπω να διαβάσετε το βιβλίο. Σας προτρέπω όμως να γευτείτε την απόλαυση ενός καλού κειμένου… Είναι απίστευτη η εσωτερική γαλήνη που προσφέρει ένα καλό κείμενο…»

Περισσότερα εδώ - ΠΗΓΗ: http://pieriareport.gr/9358-2/

«Ο τίτλος ίσως να είναι παραπειστικός. Το βιβλίο έχει και ένα αυτοβιογραφικό στιλ».«Η λογοτεχνία θα σε βρει την ώρα που πρέπει, δε χρειάζεται να την κυνηγήσεις».«Δε σας προτρέπω να διαβάσετε το βιβλίο. Σας προτρέπω όμως να γευτείτε την απόλαυση ενός καλού κειμένου… Είναι απίστευτη η εσωτερική γαλήνη που προσφέρει ένα καλό κείμενο…»

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...