Δημοσίευμα

Βραδιά βραβείων στο Έναστρον - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Απονεμήθηκαν χτες, Παρασκευή, τα βραβεία Κλεψύδρα και Έναστρον καθώς και η τιμητική διάκριση στη μνήμη του Νίκου Παπαγεωργίου - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ / fosonline.gr
Βραδιά βραβείων στο Έναστρον - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Λογοτεχνική βραδιά βραβείων στο βιβλιοκαφέ Έναστρον της οδού Σόλωνος, χτες Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024.

Η λογοτεχνική συντροφιά Έναστρον απένειμε το νεοσύστατο βραβείο μεταφρασμένης πεζογραφίας Έναστρον στο μυθιστόρημα «Η τριλογία της Κοπεγχάγης», σε μετάφραση Κατερίνας Σχινά από τις εκδόσεις Πατάκη και τα μέλη της επιτροπής του βραβείου Κλεψύδρα βράβευσαν το μυθιστόρημα της Χρύσας Φάντη «Οδός Ευτυχίδου».

Ενδιάμεσα δόθηκε η τιμητική διάκριση στη μνήμη του Νίκου Παπαγεωργίου στην Ασημένια Σαράφη για το βιβλίο της «Ο παππούς δεν θα ψηφίσει φέτος» των εκδόσεων Κλειδάριθμος.

Το βραβείο Έναστρον παρέλαβε για λογαριασμό των εκδόσεων Πατάκη η διευθύντρια μάρκετινγκ Κλειώ Ζαχαριάδη, ενώ το βραβείο Κλεψύδρα δόθηκε στην Χρύσα Φάντη από την Κατερίνα Σπυροπούλου, Δρ. Αναπληρώτρια Ακολούθου Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας, Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.μέλος της επιτροπής του βραβείου, η οποία προλόγισε το βιβλίο και συζήτησε με την συγγραφέα.

Έδωσαν το παρών τα μέλη της λογοτεχνικής συντροφιάς Έναστρον, η Έφη Ριζά, εκδότρια του περιοδικού Κλεψύδρα, η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα και ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης.

ΠΗΓΗ: https://www.fosonline.gr/plus/vivlio/article/306694/vradia-vraveion-sto-enastron

Η Κατερίνα Σπυροπούλου δίνει το βραβείο Κλεψύδρα στην Χρύσα Φάντη, «Οδός Ευτυχίδου»Μαρία Νικολαΐδου και Έφη ΡιζάΑσημένια Σαράφη, «Ο παππούς δεν θα ψηφίσει φέτος»

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...