Δημοσίευμα

Παρουσιάστηκε ο «Μινώταυρος» του Δημήτρη Στεφανάκη - pelop.gr

Ανέλυσε τη σημασία του τίτλου που επέλεξε, ο οποίος ιντριγκάρει τον αναγνώστη, όπως και τη σημασία της λιτότητας στην αφήγηση τραγωδιών. Σημείωσε δε, ότι το μεγαλύτερο στοίχημά του είναι «να αντέξει το έργο μου στην τυραννία του χρόνου» - Πελοπόννησος Newsroom
Παρουσιάστηκε ο «Μινώταυρος» του Δημήτρη Στεφανάκη - pelop.gr

Σε μια άκρως  ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου  στο Discover η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Δημήτρη Στεφανάκη «Μινώταυρος» (εκδ. Μεταίχμιο), την οποία απόλαυσαν αναγνώστες, ο πρόεδρος και μέλη  του Συλλόγου Κρητών Πάτρας «Το Αρκάδι» -εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, και παλαιοί μαθητές του συγγραφέα στη δημιουργική γραφή.

Οι δημοσιογράφοι Κρίστυ Κουνινιώτη και  Ελευθερία Μακρυγένη φώτισαν πτυχές του βιβλίου κι έκαναν ερωτήσεις στον συγγραφέα, ο οποίος, με αμεσότητα και εξομολογητική διάθεση, μεταξύ άλλων, είπε: Για τις αφηγήσεις του πατέρα του για την πατρίδα του την  Κρήτη που του έδωσαν την ιδέα να γράψει το βιβλίο. Για την αυστηρότητα με την οποία το χειρίστηκε, για την υπομονή και τον χρόνο που αφιέρωσε στους ήρωές του, τόσο τους φανταστικούς όσο και τα πραγματικά πρόσωπα της οικογένειάς του, που χρειάστηκε να τους προσδώσει μυθοπλαστικά στοιχεία.

Ανέλυσε τη σημασία του τίτλου που επέλεξε, ο οποίος ιντριγκάρει τον αναγνώστη, όπως και τη σημασία της λιτότητας στην αφήγηση τραγωδιών. Σημείωσε δε, ότι το  μεγαλύτερο στοίχημά του είναι «να αντέξει το έργο μου στην τυραννία του χρόνου».

(Φωτ. Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)
Παρουσιάστηκε ο «Μινώταυρος» του Δημήτρη Στεφανάκη
Ο Δημήτρης Στεφανάκης ανάμεσα στις Κρίστυ Κουνινιώτη και Ελευθερία Μακρυγέννη

ΠΗΓΗ: https://pelop.gr/parousiastike-o-minotavros-tou-dimitri-stefanaki/

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...