Δημοσίευμα

Διάλεξη με τίτλο: «Ο τόπος στη λογοτεχνία». Ο Δημήτρης Στεφανάκης στη Βαρκελώνη... Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 στις 7:00 μ.μ. - Εν ονόματι της νεοελληνικής λογοτεχνίας ο διακεκριμένος συγγραφέας θα αναλύσει το ζήτημα του τόπου στην αφήγηση. (fosonline.gr)
Διάλεξη με τίτλο: «Ο τόπος στη λογοτεχνία». Ο Δημήτρης Στεφανάκης στη Βαρκελώνη... Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Διάλεξη με τίτλο: «Ο τόπος στη λογοτεχνία».
Ο Δημήτρης Στεφανάκης μιλά για το έργο του, για την ελληνική γλώσσα και την πεζογραφία σε ελληνόφωνους μεταφραστές της Καταλονίας.

Για όλους όσοι πιστεύουν ακόμα ότι η γλώσσα μας είναι μικρή, «ανάδελφη», αδιάφορη και αδύναμη στο μεγάλο κάδρο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ας μην είμαστε αγοραφοβικοί. Η νεοελληνική λογοτεχνία έχει να πει πολλά... Για όλα αυτά θα μιλήσουμε στη Βαρκελώνη την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Μαΐου...
Δημήτρης Στεφανάκης

Προσκεκλημένος της Κλαίρης Σκανδάμη και «Escola Oficial d’Idiomes Barcelona» (σ.σ. Επίσημο Σχολείο Γλωσσών της Βαρκελώνης), ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας θα συναντηθεί με τους ελληνόφωνους της Βαρκελώνης αυτή τη Δευτέρα, 15 Μαΐου, σε μια συζήτηση με θέμα: «Οι τόποι της λογοτεχνίας».

Ο Δημήτρης Στεφανάκης δεν θα μιλήσει μόνο για το έργο του, το οποίο έχει ήδη λάβει διεθνή αναγνώριση, αλλά θα επικεντρωθεί κυρίως στο βάθος και την προοπτική της νεοελληνικής λογοτεχνίας στο σήμερα και στο αύριο. 

Ο τόπος στην αφήγηση, αντίθετα με τον άμορφο χρόνο, έχει «πρόσωπο», έχει μορφή και αποτελεί στην ουσία χαρακτήρα κάθε ιστορίας. Οι τόποι στο έργο του Δημήτρη Στεφανάκη όπως και στο έργο κάθε σημαντικού συγγραφέα αποκαλύπτει στον αναγνώστη όχι μόνο την ψυχή της χώρας μας αλλά και των ανθρώπων που την κατοικούν.


Taller de literatura amb I'escriptor Dimitris Stefanakis
Llocs en la literatura

► Η δημοσίευση στο fosonline.gr

«Η Βαρκελώνη μιλά ελληνικά...  Σπουδαία η δουλειά της Κλαίρης Σκανδάμη στο EOI - Escola Oficial d'Idiomes Barcelona Drassanes. Σημαντική και η παρουσία ενός Έλληνα δασκάλου όπως ο Βαγγέλης Πρωτόπαππας... Η γλώσσα μας είναι η φωνή μας στον κόσμο...»
Δημήτρης Στεφανάκης 15/05/2023 Βαρκελώνη

 

Διάλεξη με τίτλο: «Ο τόπος στη λογοτεχνία». Ο Δημήτρης Στεφανάκης μιλά για το έργο του, για την ελληνική γλώσσα και την πεζογραφία σε ελληνόφωνους μεταφραστές της Καταλονίας 15/05/2023Διάλεξη με τίτλο: «Ο τόπος στη λογοτεχνία». Ο Δημήτρης Στεφανάκης στη Βαρκελώνη... Δευτέρα 15 Μαΐου 2023Η Βαρκελώνη μιλά ελληνικά...  Σπουδαία η δουλειά της Κλαίρης Σκανδάμη στο EOI - Escola Oficial d'Idiomes Barcelona Drassanes 15/5/23Σημαντική και η παρουσία ενός Έλληνα δασκάλου όπως ο Βαγγέλης Πρωτόπαππας... Η γλώσσα μας είναι η φωνή μας στον κόσμο... 15/5/23

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...