Δημοσίευμα

Ο «Μινώταυρος» του Δημήτρη Στεφανάκη, στα 5 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Γράφει η Ε. Κολοβού στο ow.gr
Ο «Μινώταυρος» του Δημήτρη Στεφανάκη, στα 5 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

«Ξεσκονίσαμε» τα ράφια με τις νέες κυκλοφορίες και σας παρουσιάζουμε πέντε βιβλία που θα θέλαμε να διαβάσουμε στις διακοπές του Πάσχα. Ή και μετά, αν δεν προλάβουμε!

Οι διακοπές του Πάσχα για κάποιους δεν είναι παρά οι επίσημες αργίες, από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι Δευτέρα του Πάσχα. Για να μην ξεχνάμε βέβαια κι εκείνους που θα δουλεύουν ακόμα και αυτές τις μέρες... Για όσους από εμάς καταφέρουμε να κάνουμε μια ανάπαυλα και να ξεκλέψουμε χρόνο από τις προετοιμασίες για τσουγκρίσματα, ψησίματα και τα συναφή, ένα βιβλίο είναι πάντα καλή παρέα.

Όπως είναι πάντα ένα καλό δώρο για όσους μαγεύονται από τη λογοτεχνία και ταξιδεύουν μέσα από τις σελίδες εκλεκτών βιβλίων.

Από τις νέες κυκλοφορίες, επιλέξαμε πέντε τίτλους. Ιστορίες από την Αφρική, από τη Λατινική Αμερική, αλλά και από την Κρήτη. Ιστορίες του σήμερα και του παρελθόντος. Από συγγραφέα βραβευμένο με Νόμπελ, από πρωτοεμφανιζόμενη ή από θρύλο της λογοτεχνίας. Όχι ότι θα προλάβουμε να τα διαβάσουμε αυτές τις μέρες και τα πέντε, αλλά κάνουμε λίστα και για… προσεχώς!

....

2. «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ», Δημήτρης Στεφανάκης
«“Για το φονικό δεν κατέχω πράμα”, απαντούσε ο Γιαννιός Αστάκης όλα τα χρόνια της ζωής του σε όποιον ρωτούσε να μάθει για τη δολοφονία του Μπραήμη, του επονομαζόμενου Μινώταυρου». Με αυτή τη δυνατή αρχή μας μεταφέρει ο Δημήτρης Στεφανάκης στην Κρήτη του 1894, σε ένα εγγυημένο page-turner 700 σελίδων, με τίτλο «Μινώταυρος» (Εκδόσεις Μεταίχμιο).
Στα χρόνια που η Τουρκοκρατία σβήνει στο νησί, δύο νέοι, ο Γιαννιός και η Μαργώ, θα ζήσουν μια ερωτική ιστορία. Την αρχή της πυροδοτεί ένα φονικό και στο φόντο της τρέχουν γεγονότα δραματικά. Από την μεγάλη σφαγή του Ηρακλείου φτάνουμε ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που βρίσκει τους ήρωες στο Παρίσι και το Βερολίνο.
Ο 62χρονος συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε το 2011 με το βραβείο Prix Mediterranee Etranger, για το βιβλίο του «Μέρες Αλεξάνδρειας» στη γαλλική του μετάφραση, όπως και με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, την ίδια χρονιά.

...

ΠΗΓΗ: https://www.ow.gr/empnefsi/5-vivlia-pou-molis-kikloforisan-gia-na-diavaseis-tis-meres-tou-pasxa/

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...