Δημοσίευμα

Ο πατέρας μου ήταν αναμφίβολα ο πρώτος αφηγητής του μυθιστορήματός μου... - «Μινώταυρος»

Ο πατέρας μου ήταν αναμφίβολα ο πρώτος αφηγητής του μυθιστορήματός μου... - «Μινώταυρος»

Ο πατέρας μου ήταν αναμφίβολα ο πρώτος αφηγητής του μυθιστορήματός μου. Όσα βιβλία και αν διαβάσει κανείς, όσες γραπτές πηγές κι αν εμπιστευτεί, η ανθρώπινη μαρτυρία παραμένει πολύτιμη και αναντικατάστατη. Και δεν είναι μόνο τα λόγια των ανθρώπων· είναι και οι εκφράσεις, το χαμόγελο, οι μορφασμοί, η ειρωνεία, η νοσταλγία, ο πόνος και η θλίψη που επεξεργάστηκε μέσα τους ο χρόνος.

Κι όταν τα βλέπεις όλα αυτά στο οικείο πρόσωπο, όταν βλέπεις πόσο αυτό το πρόσωπο μεταμορφώνεται από τις αναμνήσεις που μοιράζεται μαζί σου και δεν είναι πια ο πατέρας που ήξερες αλλά ένας καινούργιος φίλος, παίρνεις την έμπνευση και το κουράγιο που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις ένα πολυσέλιδο μυθιστόρημα. Την προτελευταία μέρα της ζωής του μου είχε πει με εκείνο τον επίσημο τόνο που συνήθιζε να μιλά: «Αύριο δεν θα υπάρχω πια». Κι όμως μέσα μου υπάρχει.
Δημήτρης Στεφανάκης

Περισσότερες πληροφορίες για το μυθιστόρημα «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ - Εκδόσεις Μεταίχμιο

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...