Βιβλίο

Ο κλασικός κόσμος. Μια επική ιστορία από τον Όμηρο στον Αδριανό

Ο κλασικός κόσμος. Μια επική ιστορία από τον Όμηρο στον Αδριανό
Συγγραφέας: Ρόμπιν Λέιν Φοξ, Μετάφραση: Δημήτρης Στεφανάκης, Όλγα Παπακώστα
Τιμή: 65,93€
2006
Εκδόσεις Ωκεανίδα

Το έπος της Ελλάδας και της Ρώμης είναι το έπος ενός μεγάλου πολιτισμού ο οποίος επηρέασε, όσο κανείς άλλος, την πορεία της Οικουμένης. Είναι το έπος του περάσματος από την Απολυταρχία στη Δημοκρατία, απ' την απόλυτη υποταγή στον μονάρχη στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης του πολίτη. Είναι το έπος της μεγάλης τέχνης, το έπος της δημιουργίας ενός κράτους ικανού να διοικήσει και να διαχειριστεί τις τύχες όλων των ετερόκλητων λαών που κατοικούσαν στα παράλια της Μεσογειακής Λεκάνης. 

Η συνολική ιστορία του αρχαίου κόσμου, από τον Όμηρο ως τον Αδριανό, έτσι όπως την αφηγείται, με το ταλέντο του να γοητεύει τον αναγνώστη, ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικούς της εποχής μας, ο Ρόμπιν Λέιν Φοξ.

Ο "Κλασικός κόσμος" τιμήθηκε το 2006 με το βραβείο Στίβεν Ράνσιμαν. Το σημαντικό αυτό βραβείο θεσπίστηκε προς τιμήν του μεγάλου Βρετανού βυζαντινολόγου Στίβεν Ράνσιμαν, όσο ήταν ακόμη εν ζωή, και απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα ή περισσότερα έργα που γράφονται στα αγγλικά και αφορούν την Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων ως σήμερα, σε οποιονδήποτε γνωστικό τομέα. Το βραβείο απονέμεται από τον Αγγλοελληνικό Σύνδεσμο, με αποκλειστικό χορηγό την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Δείτε επίσης...

Ο κλασικός κόσμος. Μια επική ιστορία από τον Όμηρο στον Αδριανό