Δημοσίευμα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 - Λογοτεχνικά απογεύματα στον ΙΑΝΟ | «Μεγάλες αφηγήσεις»

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στις 6:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Αθήνα - Σταδίου 24

Λογοτεχνικά απογεύματα στον ΙΑΝΟ, Αθήνα - Σταδίου 24
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:00

Ο συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Στεφανάκης για δεύτερη χρονιά μας ξεναγεί στις σελίδες της μεγάλης λογοτεχνίας όπου ζούμε μία δεύτερη ζωή που δεν μπορεί να μας προσφέρει η πραγματικότητα. Ας μιλήσουμε για αυτή.
«Λογοτεχνικά απογεύματα στον ΙΑΝΟ» όπου τα σπουδαία βιβλία και οι δημιουργοί τους «συνομιλούν» μεταξύ τους.

Λίγα λόγια για τη συνάντηση στις 11/12 στις 18:00:
Ο Δημήτρης Στεφανάκης συζητά με το κοινό τη λογοτεχνική σειρά βιβλίων «Μεγάλες αφηγήσεις» των εκδόσεων Μεταίχμιο. Μια σειρά που περιλαμβάνει έργα-ορόσημα της παγκόσμιας πεζογραφίας, έργα συγγραφέων που έσπασαν το φράγμα του χρόνου.
Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου.
Αναφέρονται ορισμένοι στους κλασικούς της λογοτεχνίας σαν να είναι το «μπαγιάτικο ψωμί», που συνεχίζουμε να τρώμε κάποιοι αμετανόητοι, ενώ προσφέρεται καθημερινά τόσο φρέσκο στους πάγκους των βιβλιοπωλείων. Να θυμόμαστε μόνο ότι οι κλασικοί δεν είναι πεπαλαιωμένοι –τα απολιθώματα μιας παράδοσης που κουβαλάμε στην πλάτη μας όπως τον ανήμπορο γονιό μας. Οι «μεγάλες αφηγήσεις» τους, έσπασαν το φράγμα του χρόνου και αξίζουν να διαβάζονται από όλους ως μέρος μιας συναρπαστικής επικαιρότητας που μας αφορά.

Δείτε την εκδήλωση ζωντανά και εδώ:

Λίγα λόγια για τις «Μεγάλες αφηγήσεις»:
Η νέα σειρά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με υπεύθυνο τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη περιλαμβάνει έργα-ορόσημα της παγκόσμιας πεζογραφίας· έργα συγγραφέων που έσπασαν το φράγμα του χρόνου και αξίζει να διαβάζονται από όλους ως μέρος μιας συναρπαστικής επικαιρότητας που μας αφορά. Η σειρά φιλοδοξεί να καλύψει ορισμένα κενά στην ελληνική βιβλιαγορά, αλλά κυρίως να οικοδομήσει μια συστηματική σχέση του σύγχρονου έλληνα αναγνώστη με ό,τι θεωρείται σημαντικό και αξεπέραστο στην τέχνη της αφήγησης. Η σειρά εγκαινιάστηκε με το αριστούργημα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας Το μαγικό βουνό του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Thomas Mann και με το αυτοβιογραφικό βιβλίο Γύρνα σπίτι, άγγελέ μου του αμερικανού Thomas Wolfe, που τον καθιέρωσε ως μια από τις λαμπρότερες λογοτεχνικές φωνές του 20ού αιώνα ασκώντας σημαντική επιρροή στο έργο πολλών μεταγενέστερων συγγραφέων. Επίσης μόλις κυκλοφόρησαν δύο νέοι τίτλοι: το Ένα δωμάτιο με θέα του βρετανού E. M. Forster που αποτελεί μια εξαιρετική κοινωνική κωμωδία, ένα πνευματώδες σχόλιο στη βρετανική αστική τάξη των αρχών του 20ού αιώνα, και το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα Ο εραστής της Marguerite Duras, μια ιστορία ερωτικής μύησης και αισθησιακής αφύπνισης.
Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’20. Μεσοπόλεμος! Η παγκόσμια συνείδηση υπνοβατεί ανάμεσα σ’ έναν εφιάλτη που μόλις τέλειωσε και σε έναν δεύτερο που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα του χρόνου. Η λογοτεχνία προσπαθεί να ερμηνεύσει το σκληρό πρόσωπο του κόσμου. Το μυθιστόρημα σε Αμερική και Ευρώπη δίνει και παίρνει. Δύο συγγραφείς, ένας Γερμανός κι ένας Αμερικανός, ξετυλίγουν από ένα έπος ενηλικίωσης.

Επόμενες συναντήσεις:
Δευτέρα 22/1 στις 18:00
Ο Δημήτρης Στεφανάκης συζητά με το κοινό με θέμα «Αμερικανικό μυθιστόρημα. Το τέλος του αμερικανικού ονείρου».
Δευτέρα 26/2 στις 18:00
Ο Δημήτρης Στεφανάκης συζητά με το κοινό με θέμα «Προυστ: αναζητώντας τον χαμένο χρόνο».
Δευτέρα 19/3 στις 18:00
Ο Δημήτρης Στεφανάκης συζητά με το κοινό με θέμα «Γαλλική γλώσσα η γλώσσα του μυθιστορήματος».
Δευτέρα 16/4 στις 18:00
Ο Δημήτρης Στεφανάκης συζητά με το κοινό με θέμα «Όταν η λογοτεχνία μιλούσε γερμανικά».
Δευτέρα 14/5 στις 18:00
Ο Δημήτρης Στεφανάκης συζητά με το κοινό με θέμα «Φάουστ».

Η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη.
Οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται ζωντανά και στο ianos.gr
IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ianos.gr/events/logotexnika-apogeimata-ston-iano-dimitris-stefanakis-megales-afigiseis-ekd.html

Δείτε τη δημοσίευση της εκδήλωσης στο site των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Ο Δημήτρης Στεφανάκης συζητά με το κοινό για τη λογοτεχνική σειρά βιβλίων «Μεγάλες αφηγήσεις» των εκδόσεων Μεταίχμιο. ΙΑΝΟΣ, Αθήνα 11/12/2017Δημήτρης Στεφανάκης: «Μεγάλες αφηγήσεις». Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου. ΙΑΝΟΣ, Αθήνα 11/12/2017Δημήτρης Στεφανάκης - Όλγα Νικλαΐδου / Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 - Λογοτεχνικά απογεύματα στον ΙΑΝΟ | «Μεγάλες αφηγήσεις»

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...