Δημοσίευμα

Η τέχνη να γράφεις – Η τέχνη να διαβάζεις / 2ος κύκλος Σεμιναρίων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο με τον Δημήτρη Στεφανάκη.

2ος κύκλος: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» Πέμπτη 2 και 16 Μαρτίου 2017 / Ο Δημήτρης Στεφανάκης στον Πολυχώρο του Μεταιχμίου, τις Πέμπτες του Μαρτίου συναντά τους λάτρεις της γραφής και της ανάγνωσης για το σεμινάριο "Η τέχνη να γράφεις – Η τέχνη να διαβάζεις".

2ος κύκλος: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» 
Πέμπτη 2 και 16 Μαρτίου 2017, 18:30 - 21:00

Από τη σύλληψη μιας ιδέας ως εκείνη τη μαγική πρώτη φράση ενός βιβλίου που μεταμορφώνει τα πάντα σε λογοτεχνία, μεσολαβεί ένα ατυχές  μεσοδιάστημα αναζητήσεων και αμφιβολίας. Ποια είναι η σημασία της πρώτης φράσης στη λογοτεχνία; Από ποιο σημείο ξεκινά κανείς την ιστορία  του και πώς αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που ανακύπτουν στην αρχική φάση της δημιουργίας; Στον δεύτερο κύκλο συναντήσεων για την τέχνη της γραφής και της ανάγνωσης ο Δημήτρης Στεφανάκης επιχειρεί να φωτίσει το διάστημα εκείνο στο οποίο προχωράμε ακόμη στα σκοτεινά αναζητώντας το κείμενο.

Ο κύκλος είναι αυτοτελής

Ταχύρρυθμη εισαγωγή στην λογοτεχνία που στοχεύει στα μικρά, μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συγγραφείς αλλά και στη σημασία και την απόλαυση της ανάγνωσης.
Γιατί τέχνη δεν είναι μόνο να ξέρεις να γράφεις αλλά και να διαβάζεις...

• Υπεύθυνος – Διδασκαλία: Δημήτρης Στεφανάκης, συγγραφέας
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν ένα από τα εξής βιβλία: 1. O αχός της εποχής του Julian Barnes, 2. Μ’ αγαπάει δεν μ’ αγαπάει της Alice Munro, 3. Καλοκαίρι στο Μπάντεν-Μπάντεν του Λεονίντ Τσίπκιν.

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο  211 3003580 ή  να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας). Όπου απαιτείται βιογραφικό, θα πρέπει να επισυνάπτεται στο e-mail.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις ή πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάριά μας

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

ΠΗΓΗ: http://metaixmio.gr/seminario-i-texni-na-diavazeis-kai-na-grafeis/

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...