Δημοσίευμα

Μεγάλες Αφηγήσεις - Πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Υπεύθυνος σειράς «ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ»: Δημήτρης Στεφανάκης
Μεγάλες Αφηγήσεις - Πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '20. Μεσοπόλεμος! Η παγκόσμια συνείδηση υπνοβατεί ανάμεσα σ' έναν εφιάλτη που μόλις τέλειωσε και σε ένα δεύτερο που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα του χρόνου. Η λογοτεχνία προσπαθεί να ερμηνεύσει το σκληρό πρόσωπο του κόσμου. Το μυθιστόρημα σε Αμερική και Ευρώπη δίνει και παίρνει. Δυο συγγραφείς, ένας Γερμανός κι ένας Αμερικανός ξετυλίγουν από ένα έπος ενηλικίωσης. Πιο ρηξικέλευθος ο πρώτος, κληρονόμος της ευρωπαϊκής παράδοσης, πιο παραδοσιακός ο δεύτερος - οι Αμερικανοί ήταν και παραμένουν ολίγον επαρχιώτες στα λογοτεχνικά τους ήθη και όχι μόνο.
Δύο σπουδαία έργα:
Το Μαγικό Βουνό του Τόμας Μαν και το Γύρνα σπίτι Άγγελέ μου, του Τόμας Γουλφ. Η ειρωνεία και το παιχνίδι με τη γλώσσα στην περίπτωση του Μαν και η παραληρηματική αφήγηση με τα επίθετα σαν βαριά κοσμήματα στον τράχηλο της ιστορίας του Γουλφ κατατείνουν στο ίδιο συμπέρασμα. Δεν υπάρχει ενηλικίωση χωρίς την βαθιά συναίσθηση του θανάτου ως κοινής ανθρώπινης μοίρας. Κερδισμένη η λογοτεχνία από δύο μυθιστορήματα που συνεχίζουν να μας γοητεύουν με την αρυτίδωτη ψυχή τους.
Δημήτρης Στεφανάκης

Δείτε τα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο:
Το μαγικό βουνό / Thomas Mann
Γύρνα σπίτι, άγγελέ μου / Thomas Wolfe

«ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Υπεύθυνος σειράς: Δημήτρης Στεφανάκης

Αναρτήθηκε από: Dimitris Stefanakis

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι συγγραφέας δώδεκα μυθιστορημάτων και ενός δοκιμίου. Έχει... Διαβάστε περισσότερα...

Comments - Σχόλια

Share this Post:

Συνεχίστε την ανάγνωση...